Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο πρώτος πολιτικός γάμος στο Δήμο Δίου - Ολύμπου


Ο πρώτος πολιτικός γάμος στον δήμο Δίου – Ολύμπου έγινε σήμερα, Τετάρτη 5/1, στην έδρα του δήμου, στο Λιτόχωρο, στο γραφείο του δημάρχου, από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φαρμάκη.
Σύμφωνα με το τυπικό του πολιτικού γάμου ο κ. Φαρμάκης ρώτησε ξεχωριστά καθέναν από το ζεύγος εάν θέλει τον άλλον για σύζυγο. Και αφού πήρε και από τους δύο καταφατική απάντηση, απευθύνθηκε στο ζευγάρι λέγοντας:
«Από τη στιγμή αυτή, που ενωθήκατε, με την ελεύθερη συναίνεση σας σε γάμο, οφείλετε αμοιβαία ο ένας στον άλλο, αγά­πη, πίστη και σεβασμό για όλη σας τη ζωή.
Ο γάμος που σας ενώνει, σας επιβάλλει την ταύτιση των τυχών σας και την κοινή αντι­μετώπιση σε βάση ισότητας όλων των ζητημάτων που θα προκύπτουν από τη συμβίωση σας σαν συζύγων και γενικότερα, όλων των δυσκολιών της ζωής. Από κοινού θα πρέπει επίσης να συμβάλλετε ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του, στα βάρη που συνεπάγονται η έγγαμη συμβίωση και η συντήρηση και προαγωγή της οικογένειας που θα δημιουργήσετε
Κοινό είναι, τέλος, και το καθήκον και δικαίωμα και των δυο σας να μεριμνάτε για την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας, ώ­στε να γίνουν χρήσιμοι και χρηστοί πολί­τες και ελεύθερες προσωπικότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου