Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΜΟΣΧΟΠΟΤΑΜΟΥ

Μια ακόμη πετυχημένη ομιλία διοργάνωσε το βράδυ της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου η ΕΑΣ Πιερίας, σε μια καπνοπαραγωγική περιοχή που αποτελεί μονοκαλλιέργεια στον καπνό, συνεχίζοντας τις ενημερωτικές αυτές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του νομού. Προορισμός αυτήν την φορά ήταν το δημοτικό διαμέρισμα του Μοσχοποτάμου και φυσικά ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας Θανάσης Γκουντάρας επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά την εμπειρία και την άνεση που διαθέτει σε θέματα προσέγγισης και ενημέρωσης του καπνοπαραγωγικού κόσμου, που διψάει για κάτι τέτοιο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Διονύσης Παππάς, το μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού Ορεινών Πιερίων Νίκος Δάγκας και ο Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Πιερίας Κυριάκος Σιδηρόπουλος.
Ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας παρουσίασε τα μέτρα που ενδιαφέρουν τους καπνοπαραγωγούς και ειδικότερα παραμέτρους και λεπτομέρειες του κανονισμού 144, που θεσπίστηκε το 2008 από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό και εξήγησε ποιοι δικαιούνται να ενταχθούν σ αυτό. Όπως επεσήμανε ο κ. Γκουντάρας «οι καπνοπαραγωγοί δικαιούνται να πάρουν τα ανώτερο 9000 Ευρώ ως ενίσχυση την τριετία 2011, 2012 και 2013, ως αντιστάθμισμα για τις απώλειες που είχαν το 2010.»
Αναφερόμενος στην συζήτηση για την αγροτική πολιτική της Ε.Ε. του 2014-2020 ανέφερε ότι ξεκίνησε και πως η Πιερία ανέκαθεν στηριζότανε στην καπνοπαραγωγή η οποία δεν πρέπει για κανέναν λόγο , να εγκαταλειφθεί και ζήτησε για το λόγο αυτό την συμπαράσταση όλων των καπνοπαραγωγών.
Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά κατέληξε, στην ομιλία του, ο κ. Γκουντάρας «η γεωργία του καναπέ μπαίνει πλέον στο περιθώριο και θα ανήκει οριστικά στην ιστορία μετά το 2014»….


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.30
ΟΜΙΛΙΑ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ ΣΤΟ ΛΟΦΟ(Δημ.Σχολείο)
Οι ομιλίες του  Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας Θ. Γκουντάρα συνεχίζονται την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, στις 7.30μ.μ., στο δημοτικό διαμέρισμα του Λόφου(στο Δημοτικό σχολείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου