Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΑΓΙΑΝΝΗ: «ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ…»

Πλήθος καπνοπαραγωγών από το δημοτικό διαμέρισμα του Άνω Αγιάννη και από  την ευρύτερη περιοχή έσπευσε να παρακολουθήσει την ενημερωτική ομιλία της ΕΑΣ Πιερίας, το βράδυ της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου, σε κατάστημα του ομώνυμου διαμερίσματος, όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και καλοσώρισε στην γενέτειρά του ο Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Κυριάκος Σιδηρόπουλος, ενώ αμέσως μετά ο Διευθυντής της ΕΑΣ Θανάσης Γκουντάρας πήρε το λόγο και υπογράμμισε πως «αφορμή για τις ενημερωτικές αυτές εξορμήσεις της Οργάνωσης ήταν τα Μέτρα που προκηρύχτηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αφορούν τον τρόπο στήριξης του εισοδήματος που έχασαν οι καπνοπαραγωγοί μας»…
Αναφέρθηκε στην απόφαση του 2004, την οποία χαρακτήρισε δραματική, από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στο οποίο αποφασίστηκε η περικοπή των ενισχύσεων, ενώ υπενθύμισε πως «ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός έδωσε την δική του μάχη η οποία όμως δεν απέδωσε».
Ειδική και αναλυτική αναφορά στο Μέτρο 144 , έκανε ο κ. Γκουντάρας, προτρέποντας όσους παραγωγούς ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις να υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο στην ΕΑΣ Πιερίας, το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011, καθώς και στον  τρόπο που θα εισπράξουν το 50% του εισοδήματος που έχασαν, τα 3 επόμενα χρόνια(ήτοι το 2011, το 2012 και το 2013).
Επίσης παρουσίασε τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ένας δικαιούχος για να ενταχθεί στο Μέτρο της πρόωρης Συνταξιοδότησης, καθώς και στο Μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης, τα οποία όμως «δυστυχώς δεν είναι προσβάσιμα από το σύνολο του αγροτικού μας πληθυσμού», όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε.
«Η καπνοκαλλιέργεια δεν μπορεί επ΄ ουδενί να αντικατασταθεί καθόλου εύκολα, με οποιαδήποτε άλλη, αφού άλλωστε προσφέρει το καλύτερο εισόδημα και σ αυτήν την κατεύθυνση κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να «παλέψουν όλοι μαζί», όπως επεσήμανε.
Έστειλε και το μήνυμά του σε όλους τους εμπλεκόμενους στην Πιερία, τονίζοντας πως «θα πρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε καπνό και να στηρίξουμε το γεγονός ύπαρξης μιας Ομάδας Καπνού  στο νομό μας και να διεκδικήσουμε ενισχύσεις για μετά το 2014». Ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας αναφέρθηκε στα άπειρα πλεονεκτήματα της «Άλλης γεωργίας» της οποία εμπνευστής και αυτουργός ήταν ο Αλέξανδρος Κοντός, η οποία όμως δυστυχώς εγκαταλείφτηκε από τους επόμενους υπουργούς…».
Αναφερόμενος στην συνεισφορά του αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος τόνισε πως «ο συνεταιρισμός είναι μια παραγωγική επιχείρηση στην οποία θα πρέπει όμως όλοι να δίνουμε το παρών και την στήριξή μας, αποκτώντας μια αγροτική οικονομία πρωταγωνιστή».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις που έθεσαν οι καπνοπαραγωγοί στον κ. Γκουντάρα και σε έναν διάλογο που αναπτύχθηκε, οποίος θα έχει συνέχεια και στο μέλλον, όπως ανέφερε ο Δ/ντής της Οργάνωσης.
Στην ομιλία παραβρέθηκαν: ο  Αντιπρόεδρος  του ΔΣ της ΕΑΣ Πιερίας Διονύσης Παππάς, ο Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Κυριάκος Σιδηρόπουλος, ο δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Αγιάννη Χαράλαμπος Οφίδης, Τριλόφου Στέφανος Φωτιάδης, ο εκπρόσωπος του Τοπικού Συμβουλίου Γανόχωρας Ζαχαρίας Μπαζάκος, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Άνω Αγιάννη Βασίλης Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αργος» Χρήστος Παυλίδης.
Την ομιλία του Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας Θανάση Γκουντάρα στους καπνοπαραγωγούς του Άνω Αγιάννη, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων, ήτοι: Αντιπροέδρου της ΕΑΣ Πιερίας Διονύση Παππά, του Προέδρου της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Πιερίας Κυριάκου Σιδηρόπουλου, του Δημοτικού Συμβούλου Κατερίνης Αλέξανδρου Γιουμίδη, του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Αγιάννη Χαράλαμπου Οφίδη και του Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άνω Αγιάννη Βασίλη Παπαδόπουλου, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011, στις 22.30 στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση και την εκπομπή “Κοντά Στους Αγρότες” του Γιάννη Τσιμπονίδη.

9 σχόλια:

  1. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ-ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ΄΄ΤΟ Λ.Α.Ο.Σ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ.ΑΠΟ ΚΑΝΑΡΑ ΣΕ ΚΑΝΑΡΑ ΘΑ ΠΕΤΑΩ.Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΩΡΑ.ΔΕΝ ΑΦΗΣΕΣ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΤΥΠΗΣΕΣ,ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΠΗΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ.ΨΥΦΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΘΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ Α Ρ Η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπλοκάρισε το μυαλό σας ρε με τον Γκουντάρα. Το καταντήσατε αηδία έλεος....Αυτό σημαίνει blog!!!. Διασύρεστε, δεν καταλαβαίνετε. Φυσικά δεν μας πέφτει κανένας λόγος, αλλά με ανεμούρια και ανεμοιδεολόγους,δεν μπορείτε να κάνετε και εσείς τους αξιόπιστους. Ανεξάρτητα αν το κάνετε ερασιτεχνικά και για χόμπιή σας ή για ό.τιδήποτε άλλο.Σας παρακολουθώ και λυπούμαι για την εξέλιξη. Είναι νωρίς ακόμη, διορθώστε την πορεία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ αναγνώστη μας.
    Από την στιγμή που δεχόμαστε επίσημα e-mail προς δημοσίευση από την ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ δεν είναι σωστό να μην το δημοσιεύσουμε. Από ότι καταλαβαίνεις βρίσκεται σε εξέλιξη μια ενημερωτική καμπάνια προς τους αγρότες από την ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. Δεν το θεωρούμε σωστό να μην τους ενημερώσουμε. Την άποψη που μπορεί να έχεις εσύ για τον Γκουντάρα και τον κάθε Γκουντάρα δεν θέλουμε να σου την αλλάξουμε, άλλωστε "δουλειά" μας είναι να ενημερώνουμε τον κόσμο άρα και τους αγρότες. Αν δεν σας ενδιαφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα μπορείτε να πατε στο επόμενο.
    Καθημερινά υπάρχουν δημοσιεύματα για πολλούς καθημερινά... Τί να κάνουμε;;;
    Σε ευχαριστούμε που μας διαβαζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nα φροντίσεις στο μέλλον να του βάζεις μεγαλύτερες φωτογραφίες. Αλλά φαίνεται ότι είστε του ιδίου φυράματος. Κόπτεστε για την ενημέρωση του Αγρότη.Δεν μασάει η Κατσίκα ταραμά φίλε.Εγώ δεν έχω διαφορές με κανένα αλλά κανε και σύ τις ανακοινώσεις - ενημερώσεις σου πιο σεμνά, εαν θέλεις να έχεις, και να σε διαβάζει και ένα υποτίθεται πιο ΄΄σοβαρό κοινό΄΄. Δεν κάνεις έκθεση φωτογραφίας για καλλιστεία,ούτε έκθεση προϊόντων ή μηχανημάτων.Το αν πάω πιο κάτω εγώ, είναι δικός μου λογαριασμός. Όπως δικός σου είναι να τα βάζεις εσύ, όπως θέλεις τα πράγματα. Δικό σου είναι το blog. Εσύ πάντως φρόντισε να είσαι το δυνατόν κομψότερος. Και με αυτά που σου γράφω δεν σημαίνει με τίποτα ότι δεν θα σε ξαναδιαβάσω. Αυτά με αγάπη, απο αγάπη σου τα γράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΠΝΑ-ΑΡΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή