Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Εκδήλωση κοπής πίτας ορχήστρας νέων της Δ.Ε. Δίου

Με την παρουσία του δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γιώργου Παπαθανασίου, του τ. δημάρχου του τ. Δ.Δίου και περιφερειακού συμβούλου Γρηγόρη Παπαχρήστο, αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων και δημοτών, η ορχήστρα νέων της δημοτικής ενότητας Δίου πραγματοποίησε εκδήλωση για την κοπή της πίτας της. 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Στην έναρξη της εκδήλωσης η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού, Μαρία Τσιμήτρη, απηύθυνε ευχές και εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστεί η πορεία της ορχήστρας νέων. Ανάλογη επιθυμία εξέφρασε και ο τ. δήμαρχος του τ. δήμου Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος.
Με θετικά λόγια για τη λειτουργία και την πορεία της ορχήστρας μίλησε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος έκανε λόγο για στήριξη αυτής της προσπάθειας.
Στην κοπή της πίτας, πέρα από τον δήμαρχο, τον τ. δήμαρχο και την κ. Τσιμήτρη, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μυλωνέρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κωτούλης, Αντώνης Χατζής, Μιχάλης Κρεμέτης και Μαρία Ζέρβα.
Ακόμη, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Δίου Νίκος Τασίκας, ο πρώην αντιδήμαρχος Μιχάλης Φαρφούρης και οι τοπικοί σύμβουλοι Σμαρώ Αγαθόγλου και Ελένη Ζησιάδου.
Το φλουρί της πίτας βρήκε ο Βασίλης Ζησιός. 

Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΔΙΟΥ
Η ορχήστρα νέων του τ. δήμου Δίου ιδρύθηκε το 2007 με μαέστρο τον Νίκο Πατρή. Αποτελείται από 48 άτομα εκ των οποίων οι 21 παίζουν μπουζούκια, 2 μπαγλαμαδάκια, 8 κιθάρες, 1 ούτι, 1 ακορντεόν, 3 αρμόνια, 1 φλάουτο, 1 τρομπέτα, 1 τουμπελέκι, 1 ντράμς, 1 μπάσο, 1 πιάνο, 1 μαντολίνο, 1 κλαρίνο ενώ 4 άτομα πλαισιώνουν την ορχήστρα με τις φωνές τους.
Το ρεπερτόριο της ορχήστρας καλύπτει σύγχρονες συνθέσεις, ελληνική μουσική, μουσική κινηματογράφου.
Στη μέχρι σήμερα διαδρομή της έχει δώσει συναυλίες με σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Αντώνης Ρέμος και ο Δημήτρης Μπάσης ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο αρχαίο θέατρο του Δίου και έχει συμμετοχή σε εκδήλωση του Υπουργείου Γεωργίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το καλοκαίρι του 2009 συμμετείχε στο φεστιβάλ της Καβάλας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ορχηστρών του Δήμου Εχεδώρου.
Κλείνοντας τη χρονιά, η ορχήστρα του Δήμου Δίου έκανε αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο ο οποίος ήταν και ο σολίστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου