Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΣΤΑ ΡΥΑΚΙΑ: "Να αναδιωργανώσουμε το αγροτοσυνεταιριστικό μας κίνημα..."

Το δημοτικό διαμέρισμα των Ρυακίων του Δήμου Πύδνας Κολινδρού ήταν ο επόμενος σταθμός του κλιμακίου της ΕΑΣ Πιερίας, το βράδυ, της Δευτέρας 21 Φεβρουαρίου.
Τον Διευθυντή της ΕΑΣ Πιερίας και ομιλητή της ενημερωτικής εκδήλωσης Θανάση Γκουντάρα, προλόγισε ο Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Πιερίας Κυριάκος Σιδηρόπουλος, ενώ ο κ. Γκουντάρας αναφέρθηκε στην απώλεια του εισοδήματος που είχαν οι καπνοπαραγωγοί, με την απόφαση που ελήφθη από την Ε.Ε. το 2004, εξαιτίας της οποίας χάθηκαν συνολικά 568,3 εκατ. Ευρώ.
Ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας μίλησε για το Μέτρο 144, που αφορά αποκλειστικά τους καπνοπαραγωγούς(ενεργούς και μη), οι οποίοι θα πρέπει μέχρι τις 7 Μαρτίου 2011 να σπεύσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το επιχειρηματικό του Σχέδιο.
 Εξήγησε τις προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να πληρούν για να κάνουν χρήση των Μέτρων 144, της πρόωρης συνταξιοδότησης και των Σχεδίων Βελτίωσης, τα οποία όμως δεν έχουν ξεκαθαρίσει από την πολιτεία για το τι ακριβώς θα ισχύει. Αναφέρθηκε και στο Μέτρο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης που αφορά τους ενεργούς καπνοπαραγωγούς δίνοντας χρήσιμες λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις που θα πρέπει αυτοί να πληρούν.
Ο κ. Γκουντάρας χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου στους παραβρισκόμενους καπνοπαραγωγούς μιας απομακρυσμένης από το κέντρο περιοχής, όπως είναι τα Ρυάκια, επισημαίνοντας πως «η γεωργία στην χώρα μας προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της, αφού δεν υπήρχε κάποιος κεντρικός σχεδιασμός, κάποια μακρόπνοη και προσεγμένη πολιτική ανά την επικράτεια».
 Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «μέσα σε μόλις 6 χρόνια αλλάξαμε συνολικά 6 υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, οι οποίοι ο καθένας με την σειρά του άλλαζε τις αποφάσεις του προκατόχου του». Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα των καπνοπαραγωγών της περιοχής τόνισε πως «από το 2014 θα επιδοτείται και θα στηρίζεται από την Ε.Ε. ο ενεργός παραγωγός και σ αυτό όλοι μαζί θα πρέπει να επικεντρωθούμε και να χαράξουμε την στρατηγική μας.»
Και βέβαια δεν παρέλειψε να στείλει το μήνυμά του προς κάθε κατεύθυνση αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «οφείλουμε να αναδιοργανώσουμε το συνεταιριστικό κίνημα στους τόπους μας και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εργαστεί στον τομέα της ανασυγκρότησης καθώς τα δεδομένα του αγροτικού τομέα στην χώρα μας έχουν αλλάξει…»
Στην ομιλία παραβρέθηκαν: ο  Αντιπρόεδρος  του ΔΣ της ΕΑΣ Πιερίας Διονύσης Παππάς, ο Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Κυριάκος Σιδηρόπουλος, ο δημοτικός Σύμβουλος Πύδνας Κολινδρού Δημήτρης Χλεμές και ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Ρυακίων Δημήτρης Κακάνης.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19.30
ΟΜΙΛΙΑ Θ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑ 
ΣΤΟΝ ΑΝΩ ΑΓΙΑΝΝΗ(καφενείο Παυλίδη)

Ο Διευθυντής της ΕΑΣ Πιερίας Θανάσης Γκουντάρας θα μιλήσει σε αγρότες-καπνοπαραγωγούς του δημοτικού διαμερίσματος του Άνω Αγιάννη, του Δήμου Κατερίνης, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο καφενείο Παυλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου