Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ LOUIS VUITTON EUROPIAN CITIES ΓΙΑ ΤΟ "ΓΑΣΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΝ ΟΛΥΜΠΟ" ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ

αναδημοσίευση από http://www.in2life.gr/telegourmet_Article.aspx?amid=195064

 Οι περισσότεροι από εμάς - ειδικά οι κύριοι - πιθανώς να ταυτίζουν τη μάρκα Louis Vuitton με ακριβές τσάντες και λοιπά αξεσουάρ, που οι κυρίες τους θα επιθυμούν διακαώς να αποκτήσουν. Ωστόσο, η μητρική εταιρεία του οίκου, η γνωστή LVMH, (πρέπει να) είναι γνωστή σε εμάς τους οινόφιλους και για το γεγονός ότι το portfolio της περιλαμβάνει και ορισμένα από τα πιο αναγνωρίσιμα οινικά brands στον κόσμο, όπως οι Σαμπάνιες Moët & Chandon, Dom Pérignon, Veuve Clicquot και Ruinart, τα κρασιά Château d'Yquem και Cloudy Bay, το κονιάκ Hennessy, το malt Glenmorangie, η βότκα Belvedere, και πάει λέγοντας. Μια και λοιπόν είναι προφανές ότι Louis Vuitton και ευζωία πάνε "χέρι-χέρι", δεν είναι καθόλου περίεργο το γεγονός ότι ο οίκος εκδίδει και ταξιδιωτικούς οδηγούς που απευθύνονται στους πλέον εκλεκτικούς ταξιδιώτες του κόσμου.

Αφορμή για να γράψω όλα αυτά μου έδωσε η πρόσφατη κυκλοφορία της έκδοσης Louis Vuitton City Guide - European Cities 2011. Πρόκειται για μία πολυτελή συλλογή οδηγών για Ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Μιλάνο ή η Μαδρίτη, αλλά και τουριστικούς προορισμούς ειδικού ενδιαφέροντος, όπως το Gstaad, η Courchevel, η Palma, κ.α. Α, και βέβαια και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη! To Ευρωπαϊκό City Guide του 2011, λοιπόν, περιλαμβάνει 7000 διευθύνσεις των πιο επιλεγμένων ξενοδοχείων, εστιατορίων, μπαρ, σημείων ενδιαφέροντος σχετικά με τη μόδα και την τέχνη, αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα και ψαγμένα tips για τους αναγνώστες του.

Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, γιατί δεν το έχω στα χέρια μου. Ακόμα. Έχω κάνει την παραγγελία μου, όμως, και περιμένω. Αυτό που μπορώ να σας πω, πάντως, με ιδιαίτερη χαρά, είναι ότι ο Οδηγός που αναφέρεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, κάνει, μεταξύ άλλων, εύλογη μνεία σε 2 πολύ σημαντικούς σταθμούς για το κρασί και την γαστρονομία στην Ελλάδα: αφ' ενός στον και το πολύτιμο έργο που επιτελεί, μοιραζόμενος τις μοναδικές του γνώσεις για τον Ελληνικό αμπελώνα μέσα από τα βιβλία και την ιστοσελίδα του. Αφ' ετέρου στο Νίκο ΜάνεσηΓαστροδρόμιο εν Ολύμπω, το αγαπημένο εστιατόριο στο Λιτόχωρο Πιερίας, και τον ιδιοκτήτη του Ανδρέα Γάβρη, τον αυτοδίδακτο Σεφ που δημιουργεί μοναδικές γευστικές εμπειρίες αξιοποιώντας με φαντασία τον αστείρευτο πλούτο της Ελληνικής φύσης και παράδοσης.



 Εμείς απ' την πλευρά μας να συγχαρούμε τον συνδημότη μας Ανδρέα Γάβρη και να του ευχηθούμε καλές δουλείες και εις ανώτερα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου