Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

12 εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δ.Δίου-Ολύμπου



ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Συνολικά δώδεκα εκδηλώσεις για την επέτειο της επανάστασης της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν στον δήμο Δίου-Ολύμπου. Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τόσο στην έδρα του δήμου, το Λιτόχωρο, όσο και σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.
Στο Λιτόχωρο οι εορταστικές εκδηλώσεις άρχισαν με Δοξολογία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφανιών στον χώρο του πάρκου από τον δήμαρχο κ. Γ. Παπαθανασίου και από εκπροσώπους αρχών της Πιερίας.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίκαιρη ομιλία από την καθηγήτρια φιλόλογο κ. Μαρία Δελιτζάκη – Φαργκάνη, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ας σταθούμε λοιπόν εμείς οι μεγαλύτεροι μπροστά στους νέους Έλληνες, με αυτοκριτική, διότι η αυτοκριτική είναι που σώζει.
Ας δώσουμε στους νέους Έλληνες μία παραίνεση: Δυναμωθείτε, όχι από το παράδειγμά μας αλλά από τις ελλείψεις μας, όχι από τα ελάχιστα που κάναμε, αλλά από τα μεγάλα που σας περιμένουν. Και θεωρείστε ως τιμή ότι καλείστε να κατορθώστε ό,τι εμείς δεν μπορέσαμε.
Είναι επίκαιρα τα λόγια του Κένεντυ: Ας μη ρωτάτε τι μπορεί να μας προσφέρει η πατρίδα, ας μας απασχολεί πάντοτε η σκέψη: Τι μπορούμε να της προσφέρουμε εμείς».
Αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ακολούθησε παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο Αγίου Νικολάου ενώ λίγο αργότερα έγιναν χορευτικές εκδηλώσεις από τον πολιτιστικό όμιλο Λιτοχώρου.
Ανάλογες εκδηλώσεις έγιναν τόσο στη δημοτική ενότητα Δίου όσο και στη δημοτική ενότητα Ανατολικού Ολύμπου με την παρουσία των αντιδημάρχων Μαρίας Τσιμήτρη, Πέτρου Κιάφα, Δημήτρη Μυλωνέρου και Βασίλη Βροχαρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου