Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΚΥΠΕΛΛΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2011 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ & ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2.000 θεατές χθες στο Motocross Λιτοχώρου

ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ 75 ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ


Περί τους 2.000 επισκέπτες καταμετρήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια των αγώνων motocross Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκαν στην υψηλών προδιαγραφών πίστα Λιτοχώρου.
Συμμετείχαν 75 μοτοσικλετιστές από την Ελλάδα (οι περισσότεροι από τη Βόρεια Ελλάδα) αλλά και από τα Βαλκάνια. Η διοργάνωση έγινε από τον σύλλογο μοτοσικλετιστών Λιτοχώρου Πιερίας (ΣΥ.ΜΟ.ΛΙ.Π).
Συγκεκριμένα, ήταν οι δεύτεροι αγώνες του 2011, η διοργάνωση των οποίων είχε ανατεθεί στον σύλλογο ενώ η όλη διοργάνωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα του δήμου Δίου – Ολύμπου και της ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας Ελλάδος (ΟΜΕ).
Οι χρονομετρημένες δοκιμές ξεκίνησαν στις 09:30 το πρωί ενώ η πραγματική δράση άρχισε με τον πρώτο αγώνα στις 11:00 το πρωί. Το θέαμα ήταν καταπληκτικό και οι μοτοσικλετιστές καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές.
Τις απονομές πραγματοποίησαν ο αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Λαλούμης καθώς επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Τουμαράς, Μαρία Ζέρβα και Αθανάσιος Καλαϊτζής.
Οι περισσότεροι από τους επισκέπτες, μετά τους αγώνες που ολοκληρώθηκαν περί τις 4.30 το απόγευμα, γευμάτισαν σε ταβέρνες του Λιτοχώρου, του Δίου, της Λεπτοκαρυάς, της Γρίτσας και της Πλάκας, του Πλαταμώνα, του Παντελεήμονα, των Πόρων και της Σκοτίνας, ενώ ορισμένοι από αυτούς μετέβησαν σε παραλιακές κυρίως περιοχές της Κατερίνης και της Πύδνας – Κολινδρού.
Η παρουσία τόσων επισκεπτών, Ελλήνων και Βαλκάνιων, στη Νότια Πιερία ενισχύει την πεποίθηση ότι οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ιδιαίτερα του αθλητικού τουρισμού μπορούν να τονώσουν την τοπική οικονομία που διέρχεται μέρες κρίσης. 

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 


1 σχόλιο: