Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Θ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 8Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Η γυναίκα σήμερα, συμμετέχει ενεργά στην παραγωγική διαδικασία, σε όλους τους τομείς δράσης καθώς και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Παράλληλα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλαπλούς και δύσκολους - σύγχρονους και παραδοσιακούς- ρόλους.
Με την ευαισθησία και τη μοναδική προσωπικότητα της έχει συμβάλλει στην πρόοδο και τη συνέχεια της κοινωνίας μας, καθώς και στη διατήρηση των αρχών και αξιών της οικογένειας. Καταφέρνει να επιβιώνει και να διδάσκει αξίες, όραμα, αρετή και ιδανικά στα παιδιά και το περιβάλλον της. Με τη δυναμική της παρουσία θυμίζει καθημερινά την ουσία της Δημοκρατίας.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει τη χώρα μας σε κρίσιμη και ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία με σοβαρές επιπτώσεις για όλους. Οι γυναίκες που αποτελούν τον ευαίσθητο κρίκο της κοινωνίας, επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο από τα ήδη οξυμμένα προβλήματα στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, τιμάμε και συγχαίρουμε τη γυναίκα που αγωνίζεται καθημερινά, τη γυναίκα που ζει δίπλα μας, ανάμεσα μας, πάντα σε ρόλο πρωταγωνιστικό, γιατί αυτό της αξίζει. Οφείλουμε όλοι μας να αναδείξουμε στην πράξη τα στοιχεία που συνθέτουν τη σύγχρονη γυναικεία παρουσία μέσα από τις παραμέτρους της ισότητας, της ευαισθησίας και της δημιουργίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου