Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Επιστολή Ν. Κουκουτάτσιου για τις δηλώσεις Γ. Παπαθανασίου.

Ο πρ. Δήμαρχος Λιτοχώρου Ν.Κουκουτάτσιος
 Δεν ξέρω και απορώ πως ο «έξυπνος» και πολυπράγμων κ. Παπαθανασίου Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και κατ’ επανάληψη π. Δήμαρχος Λιτοχώρου έπεσε  στον πειρασμό να απαντήσει και μάλιστα τόσο αδέξια, στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το θέμα που αφορά την παραπομπή του για οικονομικά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.
 Στην μάταιη προσπάθεια του να αποδείξει ότι είναι θύμα συκοφαντίας από κάποιους π. δημοτικούς συμβούλους, συμπεριλαμβάνει και το όνομα μου πράγμα αναληθές και αυτό δεν του το επιτρέπω.
 Με τα καμώματα του κ. Παπαθανασίου είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην ξαναασχοληθώ μετά το εκτενές δημοσίευμα μου στις 16-11- 2010 υπό τον τίτλο «ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΠΡΕΠΟΥΣΙΝ ΗΜΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ». Εκεί αναλύω λεπτομερώς το βίο και την πολιτεία του ανδρός, την επί 16 χρόνια  «ενός ανδρός αρχή» την εγκληματική για το Λιτόχωρο γενικότερη πολιτική του, μέσα στην οποία το συγκεκριμένο αδίκημα της απώλειας των 468.000 ευρώ να είναι απλή παρωνυχίδα. Θυμίζω μόνο την ευθύνη του για την άναρχη οικοδομική δραστηριότητα τόσο στις επεκτάσεις του κυρίως οικισμού όσο και στις παραλιακές περιοχές Γρίτσα και Πλάκα. Και φυσικά την μόλυνση των υπογείων υδάτων από τα αστικά λύματα που προκάλεσαν τα μεγάλα πρόστιμα της Ε.Ε. 
 Τον κ. Παπαθανασίου τον έχω αντιμετωπίσει ως αρχηγός μειοψηφίας στο Δήμο Λιτοχώρου με σκληρή αλλά έντιμη πολιτική κριτική τόσο με τις προφορικές αγορεύσεις όσο και με δημοσιεύματα μου στον τοπικό τύπο. Και όλα αυτά για την αδιόρθωτη υπεροπτική και αλαζονική συμπεριφορά του  την άρνηση υιοθέτησης έστω και μίας εποικοδομητικής πρότασης της μειοψηφίας λες και ο Δήμος ήταν φέουδο του, και την ειρωνική προτροπή του κάθε φορά που βρισκόταν σε αδιέξοδο «Να πας στον εισαγγελέα». 
 Σπατάλησε αδικαιλογητα δισεκατομμύρια δραχμές από τα έσοδα της ΔΕΑΛ και του Δήμου σε έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού,  όπως το περιβόητο συνεδριακό κέντρο το οποίο κτίζεται σαν της Άρτας το γεφύρι 22 χρόνια τώρα, έχει απορροφήσει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ, και δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ.
 Παρά την προτροπή του ουδέποτε κατάφυγα στον εισαγγελέα γιατί ήταν γνωστές οι πράσινες κραυγές ότι ποινικοποιήται η πολιτική ζωή του τόπου. Η συγκεκριμένη κατηγορία που τον παραπέμπει στο εδώλιο , έχω την εντύπωση ότι οφείλεται στην καταγγελία των Σάλτα Φαρμάκη και Ράπτη, οι οποίοι φλυαρώντας από τηλεοράσεως είπαν και κάποιες άκομψες φράσεις που υποχρεώθηκαν να τις ανακαλέσουν ενώπιον δικαστηρίου. Ωστόσο παρά την ανάκληση των καταγγελιών από τους ανωτέρω ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέταξε επίσημη δικαστική διερεύνηση, από την οποία προέκυψε η ενοχή και η παραπομπή του κ. Παπαθανασίου. 
 Εγώ κλήθηκα να καταθέσω για την υπόθεση όχι ως καταγγέλλων αλλά για να επιβεβαιώσω η όχι τα όσα διαλαμβάνονταν στα πρακτικά συνεδριάσεων του συμβουλίου της ΔΕΑΛ και του Δημοτικού Συμβουλίου τα οποία είχαν συμπεριληφθεί στη δικογραφία κατά την έρευνα που είχε διενεργηθεί από τους δημόσιους ελεγκτές.  Αδίκως συνεπώς προσπαθεί να με εμπλέξει ο κ. Παπαθανασίου στην σε βάρος του τάχα «συκοφαντία». Μαζί μου θα πρέπει να είναι προσεκτικότερος γιατί δεν σηκώνω Παγκαλικές… χοντράδες!! Η ματαιοδοξία του να γίνει Καλλικρατικός τοπάρχης τον έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα από τα οποία δύσκολα να βγει αλωβητος. 
 Προσωπικά καθώς εξεμέτρησα τον Αυτοδιοικητικό και ηλικιακό μου βίο του θυμίζω τη γνωστή ρήση «Των φρονίμων ολίγα» και τη Σολώνεια  «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε».      
 
Λιτόχωρο 9-3-2011, Νίκος Κουκουτάτσιος

3 σχόλια: