Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΧΙΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ. Προβλήματα μετακινήσεων εντός του Λιτοχώρου

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΥΛΕΣ

Παρά τις προσπάθειες που συνεχίζει ο δήμος Δίου-Ολύμπου προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης των χιονιών, με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων του Λιτοχώρου ως προς τις μετακινήσεις τους, υπάρχουν ακόμη προβλήματα εντός του οικισμού.
Τα προβλήματα αυτά έχουν να κάνουν αφενός μεν με τη γεωγραφική θέση του Λιτοχώρου, αφετέρου δε με το πώς έχει χτιστεί ο οικισμός (κάμποσοι δρόμοι είναι στενοί, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια σε κάποιο τμήμα του οικισμού κλπ, με αποτέλεσμα ορισμένα σταθμευμένα οχήματα να προκαλούν αυτό το διάστημα περαιτέρω δυσκολίες στη διέλευση άλλων οχημάτων αλλά και πεζών).
Συγκεκριμένα, τα προβλήματα αυτά σχετίζονται με το γεγονός ότι το Λιτόχωρο βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο από άλλες περιοχές ενώ τις τελευταίες ημέρες οι θερμοκρασίες, το βράδυ αλλά και την ημέρα, είναι χαμηλότερες άλλων οικισμών.
Και επειδή από την Τρίτη 8/3 άρχισαν, έστω και με αργούς ρυθμούς, να λιώνουν τα χιόνια, τα νερά από τις στέγες που πέφτουν στα σοκάκια του οικισμού, παγώνουν τις νυχτερινές ώρες, δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες έχουν φτάσει τους -5ο Κελσίου ή και πιο χαμηλά.
Στο μεταξύ ο δήμος Δίου-Ολύμπου αν και ρίχνει αλάτι σε επίκαιρα σημεία δρόμων του Λιτοχώρου καθώς και σε αυλές των εκεί σχολείων, τα προβλήματα με την αντιμετώπιση των χιονιών δεν έχουν ξεπεραστεί πλήρως, διότι, όπως προαναφέρθηκε, τα νερά παγώνουν και προκαλούν μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα προβλήματα σε οχήματα και πεζούς.
Γι αυτό, ο δήμος Δίου-Ολύμπου συνιστά σε άτομα κυρίως  μεγάλης ηλικίας να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και  συνιστά ιδιαίτερη προσοχή σε κατοίκους και επισκέπτες, ιδιαίτερα δε σε μαθητές και μαθήτριες, κατά τη διέλευσή τους εντός του οικισμού, κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Εκτιμάται δε ότι τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί πλήρως, επειδή, κατά τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα καλυτερέψει ακόμη περισσότερο ο καιρός. 


7 σχόλια:

  1. Και οι ηλικιωμένοι που ΠΡΕΠΕΙ να μετακινηθούν, είναι καταδικασμένοι; Στα μικρότερα δρομάκια είστε ανίκανοι να ρίξετε αλάτι; Αλλά τί να περιμένουμε από τον Δήμο ο οποίος επίσημα στο Μπλογκ του, επίκαλείται τη βελτίωση του καιρού!Λέτε απροκάλυπτα ότι κάθεστε και περιμένετε τον Ήλιο!!! NO COMMENT!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπερδεύεσαι, ούτε είμαστε - ούτε θέλουμε να γίνουμε το μπλογκ του Δήμου.
    Κάπου έχασες την μπάλα ανώνυμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Λιτόχωρο : Δήμος Δίου - Ολύμπου : Ελλάδα"

    Αυτό αναγράφεται σαν διαχειριστής του Μπλογκ! Τί εννοείται;;;; Μάλλον εσείς χάσατε τη μπάλα της Ταυτότητας σας. Κι αν δεν είστε ο Δήμος, είστε φερέφωνά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΌΧΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ.
    Αυτή είναι η ταυτότητα του διαχειριστή, από πού είναι.
    ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΔΗΜΟΣ, ΑΝ ΘΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΕΘΥΝΘΕΙΣ ΕΔΩ www.litohoro.gr
    KANEIΣ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΣΟΥ. ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΘΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΟΥΜΕ 1000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ Μ.Ο. ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΥΤΕ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΥΤΕ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
    ΝΑ ΧΑΛΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΙΛΙΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. fysika k mperdebete efoson o dhmos d exei anartisei oyte ta onomata twn synboylwn toy akomh.dhmos dioy-olympoy me selida litohoro.oso gia ta sxolia toy anwnymoy parapanw exei xasei ta ayga k ta kala8ia apo oti 8enete.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το Λιτόχωρο έκανε πάνω από 8 χρόνια να αποκτήσει μια στοιχειώδη σελίδα στο Ιντερνετ. Ειδικά την περίοδο που ο Πρόεδρος Δ.Σ. Θαν. Καλαμπάκας ανέλαβε την επιμέλεια της, ως γνώστης του αντικειμένου (όπως είχε πει), τότε οι ενημερώσεις της ήταν ενά φαινόμενο λίγο σπανιότερο από τις ολικές εκλήψεις του Ηλίου...
    Επι Τσιφοδήμου κάτι καλό έγινε. Τώρα που ανέλαβε ξανά η ομάδα των hacker μην περιμένετε πρόοδο!
    Επομένως κ. Διαχειριστά του dionolympos.blogspot.com, δεν λέτε στον κ.Παπαθανασιου να αναλάβετε και τη επίσημη σελίδα του δήμου Δίου - Ολύμπου, να πάψουν να σας κατηγορύν άδικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή