Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΛΑΠΠΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΝ.

Με αφορμή την σημερινή (19\3) εκδήλωση διαμαρτυρίας των συνδημοτών μας καπνοπαραγωγών στο Δίον, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
Δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στην εκδήλωση αυτή γιατί δυστυχώς δεν είχα ειδοποιηθεί εγκαίρως. Το ότι τόσο εγώ, όσο και άλλοι αιρετοί δεν στάθηκε δυνατό να δώσουμε το παρών στην εκδήλωση αυτή, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση βέβαια πως είμαστε αντίθετοι με την πραγματοποίησή της.
Αντιθέτως σε ό,τι μας αφορά, ως δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε και θα είμαστε αρωγοί στα δίκαια αιτήματα των συνδημοτών μας παραγωγών και πως ενστερνιζόμαστε τις εύλογες ανησυχίες τους!
Είναι άλλωστε αυτονόητο πως, όταν οι παραγωγοί φτάνουν σε τέτοιο σημείο απόγνωσης, ώστε να δηλώνουν ότι προτιμούν να κάψουν τα δεμάτια τους, παρά να τα πουλήσουν στις εξευτελιστικές τιμές που τους προσφέρουν οι έμποροι, το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα οξύ και απειλεί να λάβει ευρύτερες κοινωνικές διαστάσεις, καθώς πλήττεται άμεσα το εισόδημα μίας ιδιαίτερα μεγάλης μερίδας συνδημοτών μας που εδώ και δεκαετίες έχουν συνδέσει τις τύχες τους με την παραγωγή του καπνού.
Είναι επίσης αυτονόητο ότι, όπως σταθερά δηλώναμε ως συνδυασμός κι εγώ ο ίδιος προσωπικά ήδη από την προεκλογική περίοδο, είμαστε πάντοτε στην διάθεση των συνδημοτών μας καπνοπαραγωγών για να ενημερωθούμε σε βάθος για τα προβλήματά τους. Δηλώνουμε τέλος πως ετοιμάζουμε στο προσεχές διάστημα πρωτοβουλίες (όπως ενημερωτικές διαλέξεις και ημερίδες) με σκοπό την διεξοδική συζήτηση των φλεγόντων ζητημάτων που απασχολούν τους γεωργούς και κτηνοτρόφους του δήμου μας και κυρίως ενημέρωση για εναλλακτικές πηγές εισοδήματος του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής μας και πρωτίστως των καπνοπαραγωγών μας που πλήττονται πιο άμεσα.

Με τιμή,
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Εποκεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου