Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις στρατιωτικές επεμβάσεις στην Λιβύη με μπροστάρηδες την Αγγλία και Γαλλία, έχοντας την άμεση στήριξη της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, και της ΕΕ.
Το ενδιαφέρον τους για τα «δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα» του Λιβυκού λαού και τους «ανθρωπιστικούς λόγους προστασίας του άμαχου πληθυσμού»  που επικαλούνται, είναι ένα τεράστιο ψέμα και υποκριτικό πρόσχημα για την παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης.
Είναι υποκριτές, γιατί όταν ξεκίνησαν οι εξεγέρσεις των λαών της Αφρικής και της Μ. Ανατολής, οι σημερινοί «δικτάτορες» αυτών των χωρών (Μουμπάρακ, Μπεν Αλί, Καντάφι κλπ) ήταν μέχρι χτες οι καλύτεροι και πιστότεροι φίλοι και ομοτράπεζοί τους (Σοσιαλιστική Διεθνής κλπ).
Είναι υποκριτές, γιατί την ίδια στιγμή που επεμβαίνουν στη Λιβύη για να στηρίξουν του εξεγερμένους ενάντια στον δικτάτορα Καντάφι, μπουκάρουν στο Μπαχρέϊν, για να κτυπήσουν τους εξεγερμένους ενάντια στους δικούς τους δικτάτορες.
Η ελληνική κυβέρνηση, όπως έκανε με τη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και αλλού μετέχοντας ενεργά σε αυτή την εκστρατεία και εκχωρώντας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, και τα εδάφη της χώρας μας, ένα στόχο έχει:
Να αποσπάσει κάποιο μερίδιο από τη λεία του πετρέλαια και του φυσικού αερίου για λογαριασμό των ντόπιων μονοπωλίων. (Βλέπε οικονομική διείσδυση στα Βαλκάνια)
Απαιτούμε:
·         Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό των λαών.
·         Να κλείσει άμεσα η βάση της Σούδας και όλες οι Νατοϊκές βάσεις στη χώρα μας.
·         Να μην χρησιμοποιηθούν τα ελληνικά εδάφη, ο θαλάσσιος και ο εναέριος χώρος για τα Νατοϊκά στρατεύματα.
·         Να γυρίσουν αμέσως πίσω οι ελληνικές δυνάμεις που συμμετέχουν με Νατοϊκά στρατεύματα εκτός Ελλάδας.

Από τις εξελίξεις αυτές, οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι ιμπεριαλιστές και τα μονοπώλια.
Οι μόνοι χαμένοι θα είναι οι λαοί της περιοχής.
Ο μόνος αρμόδιος να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι ο λαός της Λιβύης.

 Πρόταση ψηφίσματος της Λαικής Συσπείρωσης Δίου Ολύμπου για το Δημοτικό Συμβούλιο στις 21-3-2011 αναφορικά με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβυή. Καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία 7 υπέρ, 2 αποχές και 16 κατά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου