Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

“Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ “

Το μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,  για δήθεν συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων με εκπαιδευτικά κριτήρια, αποκαλύφθηκε. Το Υπουργείο Παιδείας εφαρμόζοντας μία καθαρά μπακαλίστικη λογική και αγνοώντας τις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται σε αυτές, αποφάσισε να διαγράψει από τον εκπαιδευτικό χάρτη πάνω από χίλια σχολεία.
Στο πόδι, χωρίς ουσιαστικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μέσα σε μόλις είκοσι ημέρες αποφάσισε να αλλάξει τον εκπαιδευτικό χάρτη και έφερε προ τετελεσμένου γεγονότος τόσο τις εκπαιδευτικές κοινότητες, όσο και τους γονείς αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που καλείται να σηκώσει το βάρος των μετακινήσεων των μαθητών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και ευθύνη.
Η κυβέρνηση, μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των σχολείων,  οδηγεί σε συρρίκνωση την Ελληνική Περιφέρεια  η οποία σταδιακά θα υποστεί τις συνέπειες της ερήμωσης και της υποβάθμισης.

Ειδικά στην Πιερία η προχειρότητα και η βιασύνη με την οποία προσπάθησαν να εφαρμόσουν τον “Καλλικράτη” στα σχολεία αποδεικνύεται και από λανθασμένα στοιχεία  σχολείων τα οποία εστάλησαν στο Υπουργείο και με βάση τα οποία λανθασμένα στοιχεία, πάρθηκαν αποφάσεις για καταργήσεις σχολικών μονάδων.

Σε 21 δημοτικά, 13 νηπιαγωγεία και 1 λύκειο στην Πιερία δεν θα ξαναχτυπήσει το κουδούνι, με μοναδικά θύματα τα χωριά της Πιερίας που κάποιοι αυθαίρετα, με τη λογική του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” καταδικάζουν στην απομόνωση και την υποβάθμιση. Αυτό είναι το όραμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ; Αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για ενίσχυση της Ελληνικής Περιφέρειας κ. Παπανδρέου;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου