Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δίνεται λύση για τις ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες των υπαλλήλων του ΟΣΕ

Μετά από παρεμβάσεις, παραστάσεις και αλλεπάλληλες συναντήσεις του Βουλευτή Πιερίας κ. Θανάση Παπαγεωργίου, δόθηκε εντολή από τον Αναπληρωτή Υπουργό και τον πρόεδρο του ΤΕΥΤΕΚΩ να επαναλειτουργήσει η υπηρεσία κατά νομό με την διαδικασία των υπολόγων, ενώ προωθείται η διακήρυξη για την σύναψη συμβάσεων με ιατρούς και εργαστήρια για την εξυπηρέτηση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εργαζομένων και συνταξιούχων του ΟΣΕ.

Όπως ενημέρωσε πρόσφατα με έγγραφό της η Συντονιστική Επιτροπή των Σιδηροδρομικών Ν. Πιερίας, τους βουλευτές και τους αρμόδιους εκπροσώπους των τοπικών και υπηρεσιακών φορέων, οι σιδηροδρομικοί του Ν. Πιερίας – εργαζόμενοι και συνταξιούχοι – που μαζί με τις οικογένειές τους αριθμούν άνω των  700 ατόμων, εδώ και τρεις μήνες είναι αναγκασμένοι για τις ιατρικές και φαρμακευτικές τους δαπάνες, τις οποίες σημειωτέον καταβάλλουν στο ακέραιο εξ ιδίων, να ταξιδεύουν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη.
Επειδή ανάλογης «εξυπηρέτησης» τυγχάνουν και οι λοιποί συνάδελφοί τους από την Λαμία μέχρι τη Φλώρινα είναι επόμενο να σχηματίζονται καθημερινά «ουρές αναμενόντων» στο μοναδικό πλέον γραφείο που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. Πολλές φορές μάλιστα λόγω της φύσης των ιατρικών εξετάσεων και εξαντλήσεως των χρηματικών ενταλμάτων αυτή η δοκιμασία μπορεί να επαναλαμβάνεται δύο και τρεις φορές μέχρι να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου όταν έλαβε την επιστολή διαμαρτυρία των Σιδηροδρομικών και αφού ενημερώθηκε επακριβώς επί του θέματος από εργαζόμενους και συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς για το πρόβλημα, είχε συναντήσεις και επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη και τον Πρόεδρο του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (Τ.Α.Υ.Τ. Ε.Κ.Ω.) κ. Χρήστο Μπουρσανίδη για να κοινοποιήσει – γνωστοποιήσει το πρόβλημα και να αναζητηθεί άμεσα λύση.

Όπως ενημέρωσαν τον κ. Παπαγεωργίου τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνης, όσο και ο Πρόεδρος του Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. κ. Χρ. Μπουρσανίδης έχει δοθεί εντολή να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του ΟΣΕ στην Πιερία με υπόλογο υπάλληλο, ενώ σύντομα ξεκινά η διαδικασία προκήρυξης θέσεων γιατρών και εργαστηρίων. Έτσι μετά από την σύναψη σχετικών συμβάσεων με το ασφαλιστικό ταμείο, οι ασφαλισμένοι του ΟΣΕ – εργαζόμενοι και συνταξιούχοι - θα έχουν την δυνατότητα μέσα από κατάλογο συμβεβλημένων ιατρών όλων των ειδικοτήτων και ιατρικών εργαστηρίων να εξυπηρετούνται στο νομό Πιερίας για κάθε ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου