Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Για ποιες «Ιστορικές αποφάσεις» μιλάτε κύριε Μαλτζάρη ;

Δελτίο Τύπου της ΝΟΔΕ Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας
Διαβάσαμε χθες στον τοπικό τύπο επιστολή του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. Γ.Μαλτζάρη σχετικά με τις «επιτυχίες»  του Έλληνα πρωθυπουργού στο έκτακτο συμβούλιο κορυφής της 11ης Μαρτίου .

Σε αυτή τη σύνοδο η Ελλάδα πήρε επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής των 110 δισεκατομμυρίων και μείωση επιτοκίου. Το πρώτο, που από την πλευρά μας το είχαμε ζητήσει εδώ και καιρό, της είχε ήδη δοθεί από την απόφαση της Συνόδου του Eurogroup της 28ης Νοεμβρίου. Το δεύτερο, είχε ήδη προεξοφληθεί από δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρέν και άλλων αξιωματούχων.
Το ζητούμενο κ.Μαλτζάρη είναι ότι
όλα αυτά, ακόμα κι αν τα πάρουμε, δεν λύνουν το βασικό πρόβλημα της Ελληνικής Οικονομίας, που είναι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης. Δηλαδή η εφαρμοζόμενη πολιτική!

Αληθινή ελάφρυνση θα ήταν το τρίτο αίτημα που προώθησε και εξακολουθεί να προωθεί σθεναρά η Ν.Δ, το δικαίωμα δηλαδή επαναγοράς χρέους σε μειωμένη τιμή, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτό. Και μόνιμη λύση βιωσιμότητας θα ήταν το ευρωομόλογο για το οποίο δεν έγινε καν συζήτηση.

Πέρυσι υπογράψατε πράγματα που σήμερα χαίρεστε που σας τα αλλάζουν. Αυτό κ.Μαλτζάρη δεν λέγεται ούτε αξιοπιστία ούτε συνέπεια που επικαλείσθε. Λέγεται «δεν ξέρω τι υπογράφω»

Δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να προσπαθείτε να μετατεθεί η συζήτηση από το κρίσιμο πρόβλημα μιας οικονομίας που διαλύεται, στη διαχείριση του χρέους.


         Για εμάς ως Νέα Δημοκρατία η μοναδική λύση είναι η δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου, για να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα από τις δεσμεύσεις του.

Αλήθεια, αν το Μνημόνιο που υπογράψατε πέρυσι ήταν καλό γιατί μας… «ξανασώσατε» σήμερα; Κι αν το Μνημόνιο δεν βγαίνει – που δεν βγαίνει – γιατί πανηγυρίζετε; Επειδή διορθώθηκε μόνο μία από τις αστοχίες του;  
Σε ό,τι αφορά τη μείωση του επιτοκίου, κι αυτό επανόρθωση σφάλματος ήταν.
Και βεβαίως, η επανόρθωση ενός σφάλματος είναι μια μορφή ανακούφισης. Αλλά δεν είναι λόγος πανηγυρισμών. Δεν μπορεί να είστε η πρώτη Ελληνική κυβέρνηση που πανηγυρίζει, επειδή έχει πέσει έξω σε όλες της τις προβλέψεις.

Κύριε Μαλτζάρη, γιατί δεν λέτε την αλήθεια στους Έλληνες;  Αποκαλύπτεται, με δηλώσεις του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι η επιμήκυνση και η ελάφρυνση που μας δόθηκε είναι εν όψει των υποχρεώσεων που αναλάβατε για νέα μέτρα και νέες περικοπές. Πέρα από τα 50 δισεκατομμύρια που αφορούν την ακίνητη περιούσια και τις αποκρατικοποιήσεις , μιλάμε για τα 14,5 δισεκατομμύρια νέα μέτρα, τα οποία θα χτυπήσουν την ήδη παραλυμένη Οικονομία. Και δεν έφτανε μόνο αυτό, σήμερα ο υπουργός οικονομικών προανήγγειλε έκτακτα μέτρα ύψους 1,8 δις ευρω για το 2011 εξαιτίας της τραγικής υστέρησης εσόδων κατά πρώτο δίμηνο του έτους .

Ο Αντώνης Σαμαράς σας το βροντοφώναξε για άλλη μια φορά προχθές από το βήμα της Βουλής: «Η Οικονομία χρειάζεται τρία πράγματα: Ανάπτυξη, Ανάπτυξη και Ανάπτυξη. Και για να ξεκινήσει η Ανάκαμψη, που θα φέρει Ανάπτυξη, χρειάζεται μόνο ένα: Δραστική αλλαγή των όρων του Μνημονίου και Αλλαγή Οικονομικής Πολιτικής. Για να επιτύχουμε Ανάπτυξη και να βγούμε μιαν ώρα αρχύτερα… Αυτή είναι η μόνη ελπίδα και η μόνη διέξοδος! »


ΝΟΔΕ Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Γιαλένιος Μόσχος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου