Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΠΠΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑЇ FM – ΤΑ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ:

Την Δευτέρα 28\3 ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» έδωσε τηλεφωνικά ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑЇ FM και στους δημοσιογράφους Απόστολο Λάγιο και Εύη Κεραμιδιώτη. Σας παρουσιάζουμε εδώ τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

Για την Κυριακάτικη εκδήλωση διαμαρτυρίας στα διόδια Λεπτοκαρυάς:
- Πράγματι μικρή η συμμετοχή. Ήμασταν περίπου 60 – 70 άτομα αυτή τη φορά.
- Μετεκλογικά η συμμετοχή σταδιακά φθίνει! Που είναι όλοι εκείνοι που στοιβάζονταν κι έπαιρναν «πόζες» στη γέφυρα Λεπτοκαρυάς πριν τις εκλογές; Από δημ. συμβούλους μόνο δύο ήμασταν αυτή τη φορά: εγώ και προς τιμήν της η κ. Νούλα Σοφία από την παράταξη της πλειοψηφίας.
- Προβάλλει πια ως επιτακτική ανάγκη να γίνει πραγματικότητα η πρότασή μου για τοπική υποεπιτροπή αγώνα νότιας Πιερίας με συμμετοχή όλων των δημ.παρατάξεων και κοινωνικών φορέων του δήμου μας. Θα λυθούν πολλά οργανωτικά προβλήματα και θα περάσουμε επιτέλους κι ένα μήνυμα ενότητας για ένα ζήτημα που μας καίει όλους!  

Για το θέμα των διοδίων γενικά:
- Τεράστιο το πρόβλημα με πολύ μεγάλες προεκτάσεις για όλη τη νότια Πιερία.
- Δεν είμαστε «τζάμπα μάγκες», ούτε απλοί «τζαμπατζήδες». Δε λέμε ότι δεν πληρώνουμε γενικά. Λέμε όχι στα άδικα διόδια και στον εμπαιγμό και την εκμετάλλευση της τοπικής κοινωνίας!
- Για το σχετικό σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα έχει συμφωνηθεί να είναι το κείμενό του προϊόν διαβούλευσης. Επιτέλους ας ξεκινήσει τις εργασίες της η νεοσυσταθείσα δημοτική επιτροπή διαβούλευσης Δίου – Ολύμπου και να τεθεί ως πρώτο θέμα αυτό των διοδίων!
- Σχετικά με το αίτημα της επιτροπής να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου, είμαι απολύτως σύμφωνος γιατί έτσι θα γίνει ανοικτή συζήτηση για το θέμα, θα ακουστούν όλες οι απόψεις και θα ανακοινώσει ο καθένας την θέση του δημόσια!
- Θεωρώ δύσκολο να γίνει αυτή η συζήτηση στο Δ.Σ. της 31/3 γιατί μοναδικό θέμα εκεί θα είναι ο προϋπολογισμός. Προτίθεμαι πάντως να θέσω το θέμα προ ημερησίας διατάξεως.

Για την στάση του κ. Παπαθανασίου στο θέμα των διοδίων:
- Προσωπικά δεν με εκπλήσσει καθόλου. Όποιος πρόσεχε τι έλεγε προεκλογικά ακόμη θα καταλάβαινε ότι έκλινε προς την στάση της «απάθειας».
- Η σύμβαση είναι όντως «λεόντεια» υπέρ της εταιρείας. Έχει όμως και η εταιρεία συμβατικές υποχρεώσεις που δεν τηρούνται στο ακέραιο. Απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση.
- Γενικότερα όταν δεν διεκδικούμε δεν θα πάρουμε και τίποτα. Η δικαίωση δεν θα μας προσφερθεί στο…πιάτο! Τώρα γιατί ο κ. Παπαθανασίου απορρίπτει τον δρόμο της διεκδίκησης κι επιλέγει τον δρόμο της απουσίας και της απάθειας, αυτό δεν θα το απαντήσω εγώ! Καλά θα κάνετε να ρωτήσετε τον ίδιο!


Για το τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Δίου – Ολύμπου:
- Άποψη όχι μόνο δική μου αλλά όλων των επικεφαλής όλων των παρατάξεων ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν πρόχειρο, κακογραμμένο, ασαφές, κλείνοντας συνεχώς το μάτι σε απευθείας αναθέσεις!
- Υπερψηφίσαμε μόνο τα συνεχιζόμενα έργα κι αυτό μόνο μετά από σημαντική διόρθωση που ήρθε τελευταία στιγμή μειώνοντας κατά πολύ το συνολικό κόστος τους.
- Ο κ. Μυλωνέρος δήλωνε πως ήθελε να καταθέσει πρόγραμμα ρεαλιστικό κι όχι «έκθεση ιδεών»! Τελικά μακάρι να ήταν έστω μία «έκθεση ιδεών» γιατί οι εκθέσεις έχουν αρχή, μέση και τέλος και δεν είναι ένα ανοργάνωτο κείμενο!
- Το χειρότερο όλων είναι ότι από το πρόγραμμα λείπει παντελώς η ιεράρχηση στόχων! Κανείς δε μπορεί να αντιληφθεί ποια από τα αναγραφόμενα έργα αποτελούν προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και ποια όχι.

12 σχόλια:

  1. ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΝΙΚΟΛΑ, ΠΕΣ ΤΑ! ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΑ΄ΛΕΓΕΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. WRAIOS O NIKOS. KAI PRAGMATI ENO OLOI TIN EIPANE STO MYLONERO MONO ME TON LAPPA THIXTHKE! GIATI ARAGE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΥΛΩΝΕΡΟΣ; ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΕ Ο ΛΑΠΠΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ...Ο ΤΣΙΦΟΔΗΜΟΣ!! ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. Λάππας έχει δίκιο. Ο Παπαθανάσης φρόντιζε να τα εμφανίζει όλα "μαύρα" για το θέμα των διοδίων ήδη πριν τις εκλογές. Για το ποιες οι σχέσεις του με την εταιρεία και τις υπόγειες διαδρομές από παλιά αφήνω να τα πουν άλλοι που ίσως τα γνωρίζουν καλύτερα.
    Παραθέτω όμως ένα περιστατικό από τη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου μηνός Φεβρουαρίου, όπως το αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Λάππας:"Ο κ. Δήμαρχος προτίμησε για άλλη μία φορά να αποποιηθεί οποιασδήποτε ευθύνης για διεκδίκηση «νίπτοντας τας χείρας του» και απευθυνόμενος σε μένα είπε μειδιώντας ότι, αφού εγώ είμαι «κομματικός» και «κυβερνητικός», ας απευθυνθώ ο ίδιος στην κυβέρνηση για να αλλάξει το καθεστώς των διοδίων. Του υπενθύμισα ότι κάποτε κι εκείνος, όπως και πολλοί άλλοι υποψήφιοι συνωστίζονταν στην γέφυρα της Λεπτοκαρυάς (όσο βέβαια ήταν παρούσες οι κάμερες). Του δήλωσα επίσης ότι η κομματική μου ιδιότητα δεν με εμποδίζει από το να είμαι παρών σε κάθε κινητοποίηση για τα διόδια και να διεκδικώ μία δίκαιη λύση απευθύνοντας αιτήματα χωρίς να το «διαφημίζω», σε αντίθεση με εκείνον που αλλού παριστάνει τον «φιλοκυβερνητικό» και «κομματικό» και αλλού τον δήθεν «ανεξάρτητο ιδεολόγο».
    Αυτός είναι ο Παπαθανασίου: είρωνας, αλλαζόνας, φίλος των εταιρειών και δημοσιοσχετίστας!
    Για πρώτη φορά όμως στην καριέρα του παίρνει τις απαντήσεις που του αρμόζουν κι έχει ... βραχυκυκλώσει!
    Ίσως τελικά του κάνει καλό η αργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βέβαια τοπική υποεπιτροπή υπάρχει στην οποία όμως συμμετέχουν ουσιαστικά ορισμένοι πρόεδροι επαγγελματικών σωματείων (Μπούρος, Ζτάνης, Κουτσιμανή). Έχει δίκιο ο Νίκος ο Λάππας που υποστηρίζει πως πρέπει να γίνει επανασύσταση της υποεπιτροπής του νότου, να έχει περισσότερες αρμοδιότητες και να διερυνθεί με εκπροσώπους όλων των συνδυασμών. Έτσι για να δούμε τελικά ποιοί θα μετέχουν και ποιοί ήταν στην πραγματικότητα οι "τσάμπα μάγκες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑ'ΧΕΙ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ. ΣΙΓΑ ΜΗ ΤΟΥΣ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ. ΚΑΝΑ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ' ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. POY ITAN O KOTOULAS TIN KYRIAKI OEO;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε που ρωτάς για τον Κωτούλα να σου πω ότι ο Παπαθανάσης τον έβαλε πρόσφατα στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Ν.Ο. Δεν ξέρω αν θα πάρει και έμμισθο πόστο, αλλά αναρωτιέμαι αν η απουσία του την Κυριακή ήταν τυχαία! Δε νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O PAPATHANASIS TO XEREI KALA TO PAIXNIDI! APO ENA XEROKOMATO STON KATHENA KAI OLOI ( H SXEDON OLOI) GINONTAI PISTA SKYLAKIA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε που ρωτάς για τον Κωτούλα να σου πω ότι ο Παπαθανάσης τον έβαλε πρόσφατα στο Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Ν.Ο. Δεν ξέρω αν θα πάρει και έμμισθο πόστο, αλλά αναρωτιέμαι αν η απουσία του την Κυριακή ήταν τυχαία! Δε νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΕΣ ΤΑ ΡΕ ΝΙΚΟΛΑ, ΠΕΣ ΤΑ! ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΤΑ΄ΛΕΓΕΣ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή