Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Η πρόταση - αίτημα για τα διόδια που υπογράφηκε από 17 δημοτικούς συμβούλους

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΑΙΤΗΜΑ

Λιτόχωρο, 18\4\2011.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ. Δίου – Ολύμπου.

Το φλέγον ζήτημα των διοδίων στην Πιερία και δη των παράπλευρων που επιχειρείται από την εταιρία «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» να λειτουργήσουν στην περιοχή μας, απασχολεί εδώ και πολλούς μήνες και τους συνδημότες μας, οι οποίοι συχνά και σαφώς δικαιολογημένα προχωρούν σε κινητοποιήσεις διαδηλώνοντας την έντονη διαμαρτυρία τους απέναντι στο καθεστώς που πάει να επιβληθεί στην περιοχή και το οποίο στρέφεται ενάντια στα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Έχοντας πληροφορηθεί την από 28\3\2011 αίτηση προς εσάς της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων στην Πιερία (κλιμάκιο Νότιας Πιερίας) για ένταξη στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του δήμου μας θέματος σχετικού με την πραγματοποίηση τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα των διοδίων κι επειδή στην ημερήσια διάταξη της αποψινής (18\4) συνεδρίασης δεν περιλαμβάνεται ανάλογο θέμα, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχουμε με συγκεντρωμένες τις κάτωθι υπογραφές, οι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ζητούμε από εσάς τα εξής:
-          Να περιληφθεί ως θέμα στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. (ή ακόμη καλύτερα σε ειδική συνεδρίαση του σώματος που όμως πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν) η διεξοδική συζήτηση γύρω από το ζήτημα των διοδίων για εκτενή ενημέρωση του σώματος.
-          Να κληθεί κατόπιν το σώμα να αποφασίσει εάν εγκρίνει ή όχι την διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος από τον δήμο μας για το εν λόγω ζήτημα. Σε περίπτωση έγκρισης να τεθεί το θέμα του ερωτήματος ή των ερωτημάτων του δημοψηφίσματος στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Με τιμή, εκ μέρους της δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου