Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

19 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης

Η 19η Απριλίου έχει οριστεί ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης αλλά και η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν.

Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.

Ο Φιλελληνισμός δεν είναι απλά μια ιδεολογία, ένα ρεύμα ή ένα κίνημα. Είναι μια ολόκληρη στάση ζωής. Στις μέρες μας, ο Φιλελληνισμός εμφανίζεται και πάλι έντονος και εξαπλώνεται ολοένα και περισσότερο, φτάνοντας στα πέρατα του κόσμου.

Ας εκμεταλλευτούμε προς όφελός μας την εύνοια αυτή των απανταχού φίλων της Ελλάδας και ας σταθούμε αντάξιοί της. Έχουμε πολλά να κερδίσουμε. Αρκεί να αποδείξουμε ότι πραγματικά αξίζουμε τη φιλία τους...και είμαι σίγουρος ότι την αξίζουμε.


Με εκτίμηση,

Νίκος Μακρίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας -
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου