Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Νίκος Λάππας στον ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ 98,2 (3)

  • Δεν είναι δυνατόν να μην εισπράτονται τα δημοτικά τέλη. Κακώς δεν εισπράτονταν - είναι υπεχρεωτικό.
  • Στα νέα τέλη που μπήκαν είδαμε κάποιες ανισότητες. Ναι μεν το τέλος αιγιαλού από τα 40 έπεσε στα 15 ευρώ. Από την άλλη ακούω επαγγελματίες να λένε γιατί η παραλία του Λιτοχώρου να είναι στα 4 ευρώ; Η στάση η δική μας ήταν υπέρ στην διατήρηση και στην μείωση. Πώς όμως από τη μία έχουμε μείωση και πως από το 1 ευρώ θα σωθεί η κατάσταση; Όλα έγιναν με βάσει το 2010. Δεν μπορέις να έχεις στοιχεία από μία προεκλογική χρονιά. Εμφανιζαν έξοδα εξαπλάσια. Έπρεπε να δουν και προηγούμενες χρονιές. Αν τα τέλη εισπραχτούν θα έχουμε και μειώσεις.
  • Από εδώ και στο εξής αν πληρώνουμε τα λογικά ποσά θα έχουμε μια λύση στο πρόβλημα έστω και τώρα.
  • Υπάρχει θέμα ποινικής ευθύνης στα χρέη και υπάρχει θέμα παράβασης καθήκοντος. Υπάρχει ευελιξία στο πως θα εισπραχτούν. Να κληθούν όλοι οι φορείς των πρώην δήμων να μας εξηγήσουν πως χειρίστηκαν τα θέματα αυτα στους πρώην δήμους.
  • Ευχαριστούμε το προεδρείοπ για την χρονική ανοχή που δίνει αλλά μέσα σε μικρό χρονικό διαστημα δεν μπορούμε να τα ρωτήσουμε όλα. Δεν υπάρχει κανονισμός και ακόμα τον περιμένουμε. Γενικά η εικόνα του ΔΣ δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Βαρύ το κλίμα στο τελευταίο ΔΣ. "Υπό ΣΚΙάν Αργίας". Ειρωνικά σχόλια εκατέρωθεν. Δυναμιτισμένη ατμόσφαιρα. Δεν είμαι ικανοποιημένος

14 σχόλια:

  1. δεν εισαι εσι νικο ικανοποιημενος? ειναι αχρηστη αθτη που κοροιδεψαν τον κοσμο.Ο τιτανομεγιστος νικος Λαππας δεν ειναι ευχαριστημενος καντε κατι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω πω επιπεδο σχολίων! Συγχρονη ανταλλαγή απόψεων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε των 10:45 είπαμε όχι στις χυδαιότητες. Τώρα αν έσυ ή όποιος άλλος έχει @@@ "παπάκια" ας μας στείλει μια φωτογραφία του και το όνομά του και ευχαρίστως να τα αναρτήσουμε!
    Σας έχω παρακαλέσει άπειρες φορές μην θεωρείτε την ανοχή μου ως διαχειρηστή και την επιλογή μου να γράφει στο dionolympos.blogspot.com ανώνυμα όποιος θέλει αδυναμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΥΛΙΑ! ΞΥΔΙΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ, ΞΥΔΙΑ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ήταν εικόνα συμβουλίου αυτή; Ο Πρόεδρος να κοιτάει τον Παπαθανάση για να δει τι θέλει να κάνει, η ένταση από την αρχή στο κατακόρυφο και το χειρότερο, υπήρχε στην ατμόσφαιρα μία αίσθηση ότι όλοι από το κοινό είχαν πάει όχι για τον προυπολογισμό αλλά για να δουν τι θα γίνει με την αργία του Παπαθανάση. Και το κερασάκι στην τούρτα ο...Παπαχρήστος γκεστ σταρ! Ήμουν εκεί και απογοητεύτηκα! Ενώ μπήκαν σημαντικά ερωτήματα (από Λάππα, Κεχαγιά κ.α) που θα πρέπει να μας απασχολούν όλους, απαντήσεις σοβαρές δε δόθηκαν. Συμφωνώ με το Λάππα. Να καλέσουν τους πρωην δημάρχους και κάθε λογής υπεύθυνους για τα οικονομικά των δήμων και ναδώσουν εξηγήσεις για την οικονομική κατάσταση που παρέδωσαν, αλλιώς θα λέει ο καθένας ότι θέλει και άκρη δε θα βγάζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kai o lappas psifise ta dimotika teli
    ti theli kai milaei
    aytos ki an einai tzampa magkas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΛΑΠΠΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΙΔΙΑ Η ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ (Π.Χ. ΤΕΛΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ Α' ΖΩΝΗΣ ΑΝ. ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ). ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ (Π.Χ. ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΡΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΝ) ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΠΠΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ BLOG. ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΙΠΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην ανακοίνωση που έβγαλε μετά το συμβούλιο με τα τέλη λέει πάντως ότι τα μόνα τ'ελη που ανέβηκαν και τα ψήφισε ήταν τα τέλη που εισπράτονται από λογαριασμούς δεη (φωσ - καθαριότητα) γιατί εκεί τα έξοδα ήταν πολύ παραπάνω από τα έσοδα και δεν ήταν θέμα σωστής είσπραξης αφού τα λεφτά τα έπαιρνε ο δήμοσ έτσι κι αλιώς όλα μέσο της δεή. Αν λέει αλήθεια τότε έπρεπε νανεβούν και έχει λογική που τα ψήφισε. Δε ξέρω όμως αν έπρεπε νανεβούν τόσο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O LAPPAS TOULAXISTO DE PSIFISE TA TELI GIA TO NERO KAI EIPE KAI MIA KOUVENTA GIA TOUS KAPNOPARAGOGOUS. O KIAFAS, O KREMETIS KAI O AGROTOPATERAS O KOTOULIS TI EKANAN. ALLA PISO EXEI H AXLADA TIN OYRA KYRIOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλε των 8:65 ο Λάππας ψήφισε αύξηση στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που εισπράτετε από τη Δ.Ε.Η. αύξηση 2 τοις χιλίοις, δηλαδή σε ένα μέσο σπίτι που το μήνα πληρώνει 15€ ΤΑΠ μέσο του λογαριασμού ΔΕΗ η αύξηση είναι 0.03€! Αυτή ήταν η πρόταση της οικονομικής επιτροπής. Στα άλλα καταψήφισε την αύξηση. Οι λογαριασμοί υδρευσης - άδρευσης δεν σχετίζονται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ... Μάλλον κάνεις κάποιο λάθος φίλε 8:56.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ το blog για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε των 10:23 δε νομίζω να είπα κάτι διαφορετικό. Δε μίλησα για ύδρευση - άρδευση (αυτά έτσι κι αλλιώς τα καταψήφισε) αλλά για φωσ κ καθαριότητα που τα λεφτά τα εισπράτουν μέσο δεή. Νομίζω ότι συμφωνούμε λοιπόν. Ευχαριστώ και εγώ το μπλογκ για τη φιλοξενία του και συγχαρητήρια. Να συνεχίσει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΓΩ ΚΡΑΤΑΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΤΟ "ΖΟΥΜΙ" ΑΠΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΛΑΠΠΑΣ.
    ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕΡΙΑ (ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ) ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΡΕΛΟ ΑΥΤΟ.
    ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΟΥΜΕ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΧΑΡΕΣ ΣΕ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ.
    ΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ... ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο ΛΑΠΠΑΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΙΔΙΑ Η ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΕΡΣΙ (Π.Χ. ΤΕΛΗ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΚΑΙ Α' ΖΩΝΗΣ ΑΝ. ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ). ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ (Π.Χ. ΥΔΡΕΥΣΗ, ΑΡΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΟΝ) ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΠΠΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ BLOG. ΟΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Η ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΙΠΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή