Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΑΡΧΙΖΕΙ ΞΑΝΑ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Αρχίζει ξανά η περισυλλογή ανακυκλώσιμων στον δήμο Δίου-Ολύμπου
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΒΡΟΧΑΡΙΔΗ.

Στον δήμο Δίου-Ολύμπου αρχίζει ξανά, από αυτή την εβδομάδα, η περισυλλογή ανακυκλώσιμων, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας καθαριότητας και του αρμοδίου αντιδημάρχου, Βασίλη Βροχαρίδη. Ολόκληρη η δήλωση – ανακοίνωση του κ. Βροχαρίδη έχει ως εξής:
 
Ο κ. ΒΡΟΧΑΡΙΔΗΣ
Καταρχήν, να ζητήσω προσωπικά άλλα και εκ μέρους της υπηρεσίας καθαριότητας στην οποία προΐσταμαι, ένα μεγάλο «συγγνώμη» από τους συνδημότες μου, γιατί είναι γεγονός ότι η ανακύκλωση στον δήμο μας παρουσίαζε, για ένα μεγάλο διάστημα, σοβαρό πρόβλημα στην εφαρμογή της.
Την κατάσταση αυτήν βρήκαμε όταν αναλάβαμε και μέχρι και σήμερα οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχαμε καταφέρει να βελτιώσουμε. Σε όσους με ρωτούσαν, απαντούσα ότι ο μόνος λόγος που συνέβαινε αυτό ήταν η κακή κατάσταση των απορριμματοφόρων του δήμου και η μη επάρκειά τους για την αποκομιδή και αυτών ακόμα των κανονικών απορριμμάτων.
Άπλα, να θυμίσω ότι την 1/1/2011 από τα 12 απορριμματοφόρα του πρώην ΣΑΔΑΠ μόνο τα τρία λειτουργούσαν. Και αυτά λειτουργούσαν με προβλήματα. Σήμερα, μετά από μεγάλη προσπάθεια άλλα και έξοδα δυσανάλογα με την οικονομική κατάσταση του δήμου, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι από αυτή την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τέταρτη και Πέμπτη (ανάλογα με την περιοχή) θα γίνεται ξανά η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων.
Γνωρίζω ότι κάποιοι ίσως είχαν απογοητευτεί βλέποντας ότι η προσπάθειά τους για ανακύκλωση δεν είχε αποτέλεσμα εξαιτίας της αδυναμίας του δήμου να την στηρίξει, θέλω όμως να ελπίζω ότι, από δω και πέρα, όλα θα κυλίσουν ομαλά.
Ζητώ ξανά την κατανόηση όλων για τις όποιες ατέλειες υπήρξαν και δεσμεύομαι ότι και εγώ άλλα και η υπηρεσία καθαριότητας πάντα θα προσπαθούμε για το καλύτερο και στον τομέα της ανακύκλωσης.

Λιτόχωρο 3 Απριλίου 2011
Αντιδήμαρχος καθαριότητας
Βασίλης Βροχαρίδης

2 σχόλια: