Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μηνύματα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Ημέρα Φιλελληνισμού  και  Διεθνούς Αλληλεγγύης
Η 19η Απριλίου, επέτειος θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνος έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

           Είναι μία ημέρα απόδοσης τιμής στο κίνημα του Φιλελληνισμού, στο μεγάλο κίνημα διεθνούς Αλληλεγγύης με τους επαναστατημένους Έλληνες του 1821, που με κυρίαρχο και ξεχωριστό εκφραστή τον Λόρδο Βύρωνα, συνέβαλε καθοριστικά στη θετική έκβαση του αγώνα για την ελευθερία και εθνική μας ανεξαρτησία.
          Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οι έννοιες του Φιλελληνισμού και της Διεθνούς Αλληλεγγύης αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και περιεχόμενο. Στις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες σήμερα, οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη της αλληλεγγύης στις σχέσεις μας με τους άλλους λαούς και να αγωνιστούμε, ο καθένας με τις δυνατότητες που έχει για την προάσπιση των εθνικών αλλά και παγκόσμιων αξιών.
          Ας στραφούμε στο παράδειγμα της ζωής του Λόρδου Βύρωνα. Ένας φωτισμένος δημιουργός, λάτρης του ελληνικού πνεύματος και  «πολίτης του κόσμου» που κατήγγειλε τη λεηλασία και την κλοπή των Μαρμάρων του Παρθενώνα και τελικά θυσιάστηκε για την ελευθερία ενός ξένου για τον ίδιο λαό, θυσιάστηκε για τους «μικρούς» επαναστατημένους Έλληνες. Ας προσπαθήσουμε, οι σύγχρονοι Έλληνες, σε κάθε μας πράξη, σε κάθε μας προσπάθεια,  ατομική και συλλογική, να είμαστε πιο Φιλέλληνες από τους Φιλέλληνες, να αγαπήσουμε έμπρακτα την πατρίδα μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αποδείξουμε πως αξίζουμε το σεβασμό, την αλληλεγγύη και τη βοήθεια των άλλων λαών και κρατών απέναντι μας.




Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


Σοφία Μαυρίδου


Ευχές της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το Πάσχα



Εύχομαι ολόψυχα Καλό Πάσχα σε όλους τους πολίτες της Πιερίας.

Το Άγιο φως της Ανάστασης να φωτίσει με αγάπη, ελπίδα, δύναμη τις ψυχές και τις ζωές όλων μας.

Το αναστάσιμο μήνυμα του Κυρίου να χαρίζει σε όλους υγεία και ευτυχία.  



ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.





                                                       

                                                                ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ



                                                                ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου