Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Τα "τσούγκρισαν" Μεϊμαράκης - Καρατζαφέρης.

 Κατά τη διάρκεια  συζήτησης στη Βουλή συζήτηση αναφορικά με την προμήθεια στρατιωτικών εξοπλισμών από τη Γερμανία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε την από κοινού με τη ΝΔ κατάθεση πρότασης για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση ευθυνών όλων των υπουργών Άμυνας τα τελευταία έτη, όπως και των μελών του ΚΥΣΕΑ την περίοδο της υπουργίας Τσοχατζόπουλου. 
 Ο βουλευτής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης απάντησε ότι, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας, τον είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ασκώντας πίεση για την παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι βουλευτές του ΛΑΟΣ μέσω κοινοβουλευτικών ερωτήσεων τον εγκαλούσαν για καθυστέρηση στην παραλαβή.
«Στο όνομα του λαϊκισμού, ξεχνά ο κ. Καρατζαφέρης ότι βουλευτές του ΛΑΟΣ μου κατέθεταν ερωτήσεις, γιατί δεν παρέλαβα τα υποβρύχια… και να παραγγείλω και τορπίλες. Ο κ. Καρατζαφέρης ήρθε στο Πεντάγωνο ως αρχηγός κόμματος και μου είπε να παραλάβω τα υποβρύχια», σημείωσε ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας της ΝΔ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, από τον ΛΑΟΣ διαψεύδουν την καταγγελία και μιλούν για πόλεμο «λάσπης», «πρακτικές υποκόσμου» και «ολίσθηση σε ίντριγκες» από τον βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής. Προαναγγέλλουν μάλιστα «νεότερες αποκαλύψεις».
«Ο κ. Μεϊμαράκης προφανώς φέρει βαρέως το ότι του χαλάσαμε την απευθείας ανάθεση της προμήθειας πυρομαχικών για τα LEOPARD τον Αύγουστο του 2008», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που ακολούθησε από το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ και συνεχίζει: 
«Επισημαίνουμε ότι η προσπάθεια της ΝΔ να συκοφαντήσει τον ΛΑΟΣ τράβηξε τα φώτα της αρνητικής δημοσιότητας από το ΠΑΣΟΚ. Τους συγχαίρουμε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου