Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011

Εργαζόμενε, Εργαζόμενη,

Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς, ένα χρόνο μετά το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, έχει ιδιαίτερα κρίσιμη σημασία για τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας. 

Αφ' ενός γιατί διεξάγεται σε μια περίοδο που προωθούνται νέα, οδυνηρά για το λαό, μέτρα, που επιβεβαιώνουν ότι η αντεργατική λαίλαπα δεν έχει ημερομηνία λήξης. 

Αφ' ετέρου, εντείνεται ο αποπροσανατολισμός ότι οι ανάγκες των εργαζομένων εξαρτώνται από την ενίσχυση του κεφαλαίου. Τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ, θα συνεχίζονται και θα κλιμακώνονται όσο οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν αντιπαραθέτουν την πραγματική τους δύναμη. 

Το ξεθεμέλιωμα του Ασφαλιστικού, η δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η δραστική μείωση των συντάξεων και των παροχών, η απελευθέρωση των απολύσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση ακόμα και του βασικού μισθού και η γενίκευση της ελαστικής προσωρινής εργασίας είναι μέτρα προαποφασισμένα εδώ και χρόνια.
Σήμερα μας ζητάνε να θυσιάσουμε ακόμα και αυτά τα ψίχουλα που μας δίνουν στις «αχόρταγες» ορέξεις του κεφαλαίου και να αποδεχτούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Ένα μέλλον με ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση, αμορφωσιά. Ένα μέλλον που μικροί έμποροι θα βάζουν λουκέτα, αγρότες και εργάτες γης θα οδηγούνται στον αφανισμό. Κι όλα αυτά την ώρα που ο πλούτος συγκεντρώνεται σε ολοένα και λιγότερα χέρια. Εξακόσια δισεκατομμύρια μάζεψαν οι Έλληνες πλουτοκράτες στις ελβετικές τράπεζες. Εκατό δισεκατομμύρια ευρώ δόθηκαν από το κράτος στους τραπεζίτες.
Είναι απάτη ότι υπάρχει προς όφελος του λαού «άλλο μείγμα πολιτικής», όπως ισχυρίζεται η ΝΔ, «σωστός τρόπος εφαρμογής του μνημονίου» που λέει ο ΛΑ.Ο.Σ., ή «μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους» που προτείνουν τμήμα του ΠΑΣΟΚ, της αστικής τάξης και μαζί τους διάφορες τάσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Είναι παγίδα οι προτάσεις συμμαχίας του λαού με τμήματα της πλουτοκρατίας για να δημιουργηθεί μια «πατριωτική κυβέρνηση», ή αριστερή συμμαχία για κεντροαριστερή κυβέρνηση. Αυτά τα σενάρια δένουν το λαό στο άρμα της πλουτοκρατίας, οδηγούν τους λαϊκούς αγώνες σε αδιέξοδα και το εργατικό κίνημα σε διάλυση.
Τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να εγκαταλείφθούν οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τα ιδεολογήματα των κομμάτων που με τον έναν ή άλλον τρόπο υπηρετούν το σύστημα.
Να γυρίσουμε την πλάτη στους συνδικαλιστές ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ που εκφράζουν τα συμφέροντα μιας εργατικής αριστοκρατίας, το συμβιβασμό και τη συνδιαλλαγή.
Με το Π.Α.ΜΕ και τη Κοινωνική Συμμαχία για να γίνει ο εργαζόμενος λαός δύναμη ανατροπής και εξουσίας
Βάζουμε τέλος στις αυταπάτες, στο φόβο και στη μοιρολατρία. Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη να αντιστρέψει τη σημερινή κατάσταση. Καμιά θυσία για τους εκμεταλλευτές μας
Λύση για το λαό υπάρχει μόνο με οργανωμένο εργατικό - λαϊκό αγώνα σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, τους δορυφόρους τους, με λαϊκή συμμαχία και ισχυρό ΚΚΕ.
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες, τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου.
Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα, κατά της συμμετοχής της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις σε βάρος των λαών της Αφρικής και της ευρύτερης περιοχής.
Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας.
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ, 
ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Κ.Ο. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου