Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Νέα σχήματα στο 15ο φεστιβάλ χορωδιών

Δελτίο Τύπου του Δήμου Δίου - Ολύμπου
ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 14 – 15/5 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ & ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ «Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ»

Έκλεισε χθες τις πύλες του το 15ο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ που οργάνωσε η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου σε συνεργασία με τον δήμο Δίου-Ολύμπου, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Μαΐου 2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτοχώρου.
Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον μήνα Μάιο, το οποίο αποβλέπει στη γνωριμία και σύσφιξη σχέσεων με άλλες Χορωδίες και στην προβολή του έργου που πραγματοποιείται από τη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου.
Αυτή τη φορά, όμως, λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, επιδίωξε να προβάλει την πολιτιστική παράδοση διαφόρων περιοχών του νέου Δήμου Δίου – Ολύμπου, γι’ αυτό και προσκάλεσε κυρίως χορωδιακά σχήματα από τη γύρω περιοχή.
Τα σχήματα αυτά μαζί με τις χορωδίες από τη Νάουσα, την Αθήνα και τα χορωδιακά τμήματα της Δημοτικής Χορωδίας «Ι. Σακελλαρίδης» προσέφεραν ένα διήμερο μουσικής πανδαισίας.
Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Φαρμάκης, η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη, νυν και τέως δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πάρα πολύς κόσμος, που επειδή δεν χωρούσε στην αίθουσα, αρκετοί παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις από τους γύρω χώρους. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου