Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Εκατοντάδες αθλητές 2ο αγώνα δρόμου «Δίον» 2011

Δελτίο Τύπου του Δήμου Δίου - Ολύμπου
ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΖΕΥΣ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Η ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΑΘΛΗΤΗ ΣΩΤΗΡΗ ΖΓΙΑΛΤΟΥ

Στη μνήμη του αθλητή Σωτήρη Ζγιάλτου πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 15 Μαΐου 2011, ο δεύτερος αγώνας δρόμου «Δίον», που διοργανώθηκε από τον αθλητικό πολιτιστικό σύλλογο δρομέων Πιερίας «Ζευς» με συνδιοργανωτή τον δήμο Δίου-Ολύμπου.
Στον συγκεκριμένο αγώνα συμμετείχαν εκατοντάδες περιπατητές και δρομείς ηλικίας από 18 έως 60 ετών, καθώς επίσης και μαθητές.
Οι περιπατητές και οι δρομείς είχαν αφετηρία εκκίνησης το πρώην δημαρχείο Δίου στην Κονταριώτισσα ενώ οι μαθητές ξεκίνησαν από το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου.
Οι μαθητές διήνυσαν απόσταση 1.000 μέτρων ενώ οι περιπατητές και οι δρομείς έτρεξαν 14.300 μέτρα και τερμάτισαν στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών στο Δίον αφού πρωτύτερα πέρασαν από τον Άγιο Σπυρίδωνα, τη Βροντού και την Καρίτσα.
Η απονομή των μεταλλίων έγινε στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών με την παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Φαρμάκη, των αντιδημάρχων Μαρίας Τσιμήτρη και Πέτρου Κιάφα, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπου του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, εκπροσώπων φορέων, εκατοντάδων θεατών καθώς και εκατοντάδων αθλητών.
Η διαδρομή, σε όλο το μήκος της, επιτηρήθηκε από την Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών του Δήμου Δίου - Ολύμπου, την Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, τον Ποδηλατικό Περιβαλλοντικό Όμιλο "ΔΙΑΣ" Κατερίνης και τον Σύλλογο Ραδιοερασιτεχνών Πιερίας. 
Στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα συνέδραμαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρίτσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας «Πίερες», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς καθώς και οι ορειβατικοί σύλλογοι Καρίτσας, Αγίου Σπυρίδωνα και Βροντούς.
Τέλος, στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα συνέδραμαν και εθελοντές από την τοπική κοινότητα Δίου καθώς και εθελοντές του ΑΠΣΔ Πιερίας «Ζευς». Συμπαραστάτης της διοργάνωσης ήταν ο πατήρ Δημήτριος Κουτσιμάνης από την ενορία της Αγίας Παρασκευής Δίου. 
Το πλήρες φωτορεπορτάζ: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου