Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ!

 "Ο ιδρυτής και ηγέτης της Αλ Κάιντα Όσαμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός. Η δικαιοσύνη αποδόθηκε." Με τη φράση αυτή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, ανακοίνωσε σήμερα ότι ο νούμερο ένα καταζητούμενος των ΗΠΑ, για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και σειρά άλλων τρομοκρατικών ενεργειών, ο ιδρυτής και ηγέτης της Αλ Κάιντα, είναι νεκρός!
  Όπως είπε ο Μπάρακ Ομπάμα, επρόκειτο για αμερικανική χερσαία επιχείρηση που έγινε σε συγκρότημα κατοικιών έξω από το Ισλαμαμπάντ στην επαρχία του Πακιστάν Αμπονταμπάντ (Αbboddabad), 100 χλμ. βόρεια του Ισλαμαμπάντ.
  Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν γόνος πλούσιας οικογένειας από τη Σαουδική Αραβία γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1957 και μεγάλωσε σε προστατευμένο και προνομιούχο περιβάλλον. Όμως έπειτα και από την εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν εντάχθηκε στις τάξεις των Μουτζαχεντίν και πολέμησε μαζί με τους υπόλοιπους άραβες συντρόφους του ενάντια στους εισβολείς.
  Έπειτα από αυτή την εμπειρία συγκρότησε την Αλ Κάιντα και το 1998 κήρυξε τον πόλεμο στις ΗΠΑ. Θεωρείται υπεύθυνος για τις βομβιστικές επιθέσεις στην αμερικανική πρεσβείες στην Ανατολική Αφρική, σε ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ αλλά και για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου