Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Στην τρομοκράτηση και στην υποταγή του λαού της περιοχής  της Νότιας Πιερίας που αντιδρά στο «άγριο χαράτσωμα» μέσω των διοδίων  αλλά και του αποκλεισμού ολόκληρης της περιοχής από την εθνική οδό αποσκοπεί η προκαταρκτική εξέταση και η κλήση σε απολογία που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης , σε βάρος κατοίκων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.
Η προκαταρκτική εξέταση αφορά την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 του Απρίλη 2011 στον κόμβο στα κάστρα , στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που πήρε η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου- Ολύμπου, ύστερα από την προκλητική ενέργεια της Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Α.Ε. να κλείσει το δρόμο που οδηγεί στις παραλίες της περιοχής. Η  προκλητική αυτή ενέργεια  ήταν συνέχεια του αποκλεισμού της περιοχής  και  προάγγελος της  λειτουργίας των παράπλευρων διοδίων στη Λεπτοκαρυά που έγινε στις 28 του Απρίλη 2011.
 Ο τρίωρος συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου από τους δεκάδες κατοίκους της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα την επόμενη μέρα η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου να ανοίξει το δρόμο και να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία.
Θεωρούμε απαράδεκτη και καταγγέλλουμε την εισαγγελική αυτή παρέμβαση - είτε έγινε αυτοβούλως, είτε κατόπιν άνωθεν εντολής – που  έρχεται να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική του «χαρατσώματος» σε βάρος του λαού, καθώς και τα συμφέροντα των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων που αποκομίζουν τεράστια κέρδη από τα διόδια και από την εκμετάλλευση των μεγάλων οδικών αξόνων που τους παραχώρησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Καταγγέλλουμε επίσης το ρόλο της Τροχαίας που τα ξημερώματα του Σαββάτου(8-4-2011) με τη δική της  «βοήθεια» η Εταιρεία έκλεισε παράνομα  το δρόμο. Στην εταιρεία κάνει «πλάτες» και στους αγωνιζόμενους κατοίκους στέλνει κλήσεις.
Η κλήση  σε 12 κατοίκους της Νότιας Πιερίας σε προκαταρκτική εξέταση, για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσπάθεια  εκφοβισμού και τρομοκράτησης των κατοίκων της περιοχής. Μια τουριστική περιοχή που βρίσκεται σε κλοιό διοδίων που έχουν καταδικάσει τους επαγγελματίες σε οικονομικό μαρασμό.
Επιδιώκουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και την πάλη του για την ελεύθερη χρησιμοποίηση των δρόμων και την κατάργηση όλων των διοδίων.
Είναι βέβαιο ότι τέτοιες και ανάλογες προσπάθειες καταστολής των λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων θα πέσουν στο κενό.
Αντίθετα μάλιστα μας πεισμώνουν και μας ατσαλώνουν. Με μεγαλύτερη ένταση θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα των κατοίκων της περιοχής για την κατάργηση όλων των διοδίων και το άνοιγμα των εξόδων προς όλους τους οικισμούς.
Ο λαός  πληρώνει φορολογία και έχει δικαίωμα στην ελεύθερη   
                              χρησιμοποίηση των δρόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου