Κυριακή 8 Μαΐου 2011

"Απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο!"

Εχθές το βράδυ παρακολούθησα τη δήλωση ενδιαφέροντος του κ. Μυλωνέρου για τη θέση του αντικαταστάτη δημάρχου στο Δήμο Δίου - Ολύμπου.

Μετά το συνδημότες - συνδημότισσες, σοκαρίστηκα και δεν άκουσα κάτι άλλο. Λέω μέσα μου "τί λέει το παιδί;" και αναρωτιέμαι " Την Δευτέρα έχουμε εκλογές; Θα πάμε να ψηφίσουμε; ". Με αυτές τις σκέψεις κάθησα μπροστά στον υπολογιστή και διάβασα τουλάχιστον 15 φορές την δήλωση ενδιαφέροντος.

Θέλω να επισημάνω πως το κείμενο Μυλωνέρου εμένα μου μοιάζει περισσότερο σαν μία δήλωση Δημάρχου που ενδιαφέρεται για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ παρά σαν μία δήλωση αντικαταστάτη.

Δηλαδή το ενδεχόμενο να εκλεγεί ο Μυλωνέρος και ο Παπαθανασίου να αθωωθεί τον Σεπτέμβριο, σας φαντάζει απίστευτο σενάριο; Γιατί να εκλεγεί ο Μυλωνέρος με νεοδημοκρατικές ψήφους;

Δεδομένο μετά τα χθεσινά πρέπει να θεωρείται πως το σενάριο της μίας γροθιάς στην ομάδα Παπαθανασίου παύει να ισχύει. Δεν ξέρω τί θα γίνει ως αύριο το βράδυ  - δεν με πολυενδιαφέρει κιόλας - έχω όμως την αίσθηση πως ο Γ. Φαρμάκης θα κάνει έναν υγιεινό περίπατο. Εκτός κι αν έχουμε και τρίτη - απίθανο το θεωρώ - υποψηφιότητα. 

Ξέρει έστω και ένας από εσάς - που παρακολουθείτε τις καταστάσεις τις τελευταίες ημέρες - τί μέλλει γενέσθαι ως την ώρα του δημοτικού συμβουλίου; Μπορείς να βγάλεις άκρη με δαύτους; Από τη μία ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ στήριξη και τυφλή πίστη στον εν αργία αρχηγό καταγγέλοντας νόμους και Σώκο και την άλλη μέρα δηλώνουν υποψηφιότητα, να διαδεχθούν τον αρχηγό τους, ξεχνώντας την υπογραφή τους. Πού πάμε να μπλέξουμε Θεέ μου;

Στις ακραίες καταστάσεις που ζούμε μπορεί και να φαντάζουν λογικά όλα αυτά, προέρχονται βέβαια από την κεντρική πολιτική σκηνή. Από το "λεφτά υπάρχουν" στο "δεν υπάρχει μία" και από το ΥΠΟΓΡΑΦΩ πίστη και στήριξη αμφισβητώντας τον ίδιο τον ελεγκτή νομιμότητας, στο "ο δήμος μας δεν έχει ανάγκη από άρχοντα του δαχτυλιδιού".

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ σήμερα. Μην γελιέστε μερικοί, ο Μυλωνέρος είναι το ΠΑΣΟΚ σήμερα.

Φτάνουν στα αυτιά μου κάποια σχόλια και κάποια μισόλογα πως οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που δηλώνουν Νέα Δημοκρατία, σκέφτονται να ψηφίσουν κάποιον από τους δύο ενδιαφερόμενους για αντικαταστάτη. Κοιτάξτε παλικάρια, δικαίωμα έχετε να κάνετε ότι θέλετε. Θα είστε όμως υπεύθυνοι των πράξεών σας. Ο λαός - που όπως είπε και ο Τσιφοδήμος ψήφισε σοφά - εξέλεξε την δημοτική παράταξη Παπαθανασίου, πάρα τα όποια προβλήματα είχε, να διοικήσει τον δήμο. Τον αντικαταστάτη επομένως πρέπει να τον εκλέξουν οι 16 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Παπαθανασίου. Σεβόμενοι το νόμο, καθήστε στις θέσεις σας και ψηφίσετε λευκό. Πιστεύω πως αυτό θέλει σήμερα ο κάθε Νεοδημοκράτης και η κάθε Νεοδημοκράτισσα από εσάς. 

Την άποψή μου, την ξέρετε. Οι 101 που αποτέλεσαν τον συνδυασμό Παπαθανασίου είναι συνυπεύθυνοι για όλα αυτά που ζούμε σήμερα.

Ας εκλέξουν μόνοι τους τον αντικαταστάτη οι 16. Αν δεν μπορούν, ας παραιτηθούν και αυτοί και οι αντικαταστάτες τους και ας αποφασίσει ο λαός που τώρα ξέρει και το ζει. 

Δεν πρέπει να μας απασχολεί, δεν πρέπει ως παράταξη να γίνουμε μέρος του προβλήματος. Καθήστε αναπαυτικά στα έδρανά σας, απολαύστε την διαδικασία και στην γλυκιά ψήφο που μπορεί να εκλέξει τον αντικαταστάτη πείτε: "Απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο!".

Δεξιός Ψάλτης

Υ.Γ. 1: Κώστα Δημόπουλε, κανόνισε την καρδάρα με το γάλα που γέμισες, τώρα να την γκρεμίσεις.

6 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΨΑΛΤΗΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ.ΟΠΩΣ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΗΡΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΣΙΑ ΑΠΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΛΕΓΑΝΕ ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ? ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ
    ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΑΝ ΓΑΤΑΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕ ΓΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΤΑΝΙΩΜΕΝΟΥ ΜΥΛΩΝΕΡΟΥ ΣΤΟ BLOGS ΣΑΣ

    Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά τα λέει και ο Δεξιός Ψάλτης και Ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. Θέλω να κάνω μια διευκρίνηση επισήμανση στον αξιότιμο Δεξιό Ψάλτη: Πώς γινεταί να είναι ΠΑΣΟΚ ο Παπαθανασίου όταν ακόμα πριν κατεβάσει συνδυασμό δημόσια δήλωνε πως για μένα το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και προχθές μίλησε και για "παιδικές ασθένιες" που τις ξεπέρασε... Όσο για τον "νεαρό οικονομολόγο" η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πιερίας τον έχει διαγράψει προ πολλού με ομόφωνη απόφαση (και έποντε και άλλοι)επομένως δεν είναι αυτό το ΠΑΣΟΚ! Το επίσημο ΠΑΣΟΚ διάλεξε τον κ. Λάππα που έχει τις υγιείς δυνάμεις στο πλευρό του. Οι μωροφιλόδοξοι και κεροσκόποι φάνηκε ποιοί είναι, τι διάλεξαν και με ποιον πήγαν.
    Τώρα για την αυριανή ψηφοφορία θα πω τα εξής: Η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι αυτή που κάνει τον πολιτικό να ξεχωρίζει από τα "γατάκια" που λέει ο ΠΑΣΟΚΟΣ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ. (ο νοών νοείτω)

    ο άρρωστος Σοσιαλίστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Dimopoyle kai tsifodimo kyrios, psifiste oxi stin epilosgi toy papathanasi mias kai o nomos sas dinei tin dinatotita.an ayto den symvei min xanaemfanistite sta kafeneia toy Dimoy kai min xanazitisete na politeytite se opoiodipote posto .

    PROIDOPOISH
    MIN XEXNATE TI EKANE O PAPATHANASIS STIN EKLOGI ANTIPROSOPOY APO TIN ANTIPOLITEYSI STA XALIKIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΨΑΛΤΗ!
    ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψάλτη κι ο Τσιφοδήμος δεν πρεπει να παρει θεση; Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψάλτη τα λες πολυ καλα!
    Να μην πανε καν στην συνεδριαση πρεπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή