Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Τιμήθηκε η εργατική πρωτομαγιά στο Λιτόχωρο

ΜΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

* Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΑΦΟΥ, ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ Ε.Ε., ΑΣ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.
* Ι. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ: ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΧΘΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΑ ΟΣΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ.

Με ομιλίες, τραγούδια και συνθήματα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί εκδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς στην έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου, το Λιτόχωρο. Η εκδήλωση οργανώθηκε από φορείς εργαζομένων της περιοχής με τη στήριξη του δήμου. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, στα οικονομικά προβλήματα που διέρχεται η χώρα και στα βάρη που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός λαός.
Μάλιστα, επέκρινε τη μη συμμετοχή των πολιτών στους αγώνες που γίνονται για να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις στην περιοχή, στη χώρα και στην οικουμένη. Και επέμεινε ότι για να συνεχίσουν να γίνονται αγώνες και για να αλλάξει ο κόσμος είναι ανάγκη να υπάρχει στις κοινωνίες αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη.
Τα σημαντικότερα αποσπάσματα του χαιρετισμού του έχουν ως εξής: «Οι αγώνες πρέπει να έχουν ένα στόχο και μια μορφή, πρέπει να έχουν ένα αποτέλεσμα. Πρέπει όμως και ο κόσμος να συμμετέχεις στους αγώνες, να μην απέχει. Η αποχή δεν είναι λύση. Η αποχή είναι λύση γι αυτούς που θέλουν να κουμαντάρουν τον λαό, κάθε λαό σ’ όλο τον κόσμο. Και δεν αρκεί μόνο να υπάρχει μια αντίδραση από εμάς, μόνο εδώ τοπικά.
Καλώς ή κακώς, σήμερα συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αν θα βρεθεί μια άλλη κυβέρνηση που θα μας βγάλει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα. Όμως, από τη στιγμή που συμμετέχουμε, καλώς ή κακώς, στην ευρωπαϊκή οικογένεια, θα πρέπει να παλέψουμε μέσα στα όργανα αυτά, τα ευρωπαϊκά.
Εμένα αυτό που με ανησυχεί, πάνω απ’ όλα, είναι ότι καταρρακώνεται ο κοινωνικός ιστός, η κοινωνική σύνδεση, η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη μεταξύ της κοινωνίας, μεταξύ των κοινωνιών. Και αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος.
Είναι σημαδιακή η ημέρα σήμερα. Δεν περίμενε κανείς ότι θα φτάναμε στο σημείο που έχουμε φτάσει. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο χρειάζεται βαθιά επικοινωνία, αλληλεγγύη και εμπιστοσύνη και πάνω απ’ όλα συμμετοχή των κοινωνιών για όλα αυτά που μέλλει να έρθουν μπροστά μας, ώστε να υπάρχει μια αντίσταση με στόχους όμως συγκεκριμένους.
Μ’ αυτά τα λίγα λόγια θα ήθελα να χαιρετίσω τη σημερινή ημέρα της πρωτομαγιάς, για να πούμε ότι «ναι, εδώ είμαστε, όρθιοι, να παλέψουμε και να αντισταθούμε». Σας εύχομαι και πάλι χρόνια πολλά, καλό μήνα και καλούς αγώνες». 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων Λιτοχώρου, Γιάννης Μανουσάκης, μιλώντας στην εκδήλωση αφού διεκτραγώδησε την όλη κατάσταση που σήμερα επικρατεί, επιτέθηκε (σχεδόν) κατά πάντων και ζήτησε να υπάρξει μια άλλη πολιτική που θα είναι προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων και ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο.
Είπε ότι για τα χρέη και τα ελλείμματα υπάρχουν κάποιοι που τα έφαγαν και που πρέπει να λογοδοτήσουν και να πάνε φυλακή. Υποστήριξε δε ότι η Ελλάδα πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της και ότι είναι ανάγκη αντί του παγώματος ή της μείωσης μισθών και συντάξεων, να γίνουν αυξήσεις για να βελτιωθεί το επίπεδο ζωής του ελληνικού λαού.
Αναφερόμενος όμως στα μεγάλα χρέη και στα ελλείμματα που υφίστανται σήμερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου, ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν εκείνοι που τα παρήγαγαν και να διωχθούν ποινικά.
Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν σε λαϊκούς αγώνες για ανατροπή των σημερινών καταστάσεων, τους κάλεσε να παλέψουν για να έχουν δουλειά, ιδιαίτερα όμως κάλεσε τους νέους να συμμετέχουν στους αγώνες αυτούς για να γίνει η αλλαγή που θέλουν. 

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Πέρα από τον δήμαρχο κ. Παπαθανασίου και τον πρόεδρο του σωματείου οικοδόμων κ. Μανουσάκη, παρόντες στην εκδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς στο Λιτόχωρο ήταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δίου-Ολύμπου Μιχάλης Λαλούμης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Τάκης Ανδριάς, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Λάππας, ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Λιτοχώρου Σωτήρης Λέινας, οι τ. δημοτικοί σύμβουλοι Λιτοχώρου Τάκης Αναγνώστου, Ζαχαρίας Καρακίτσος και άλλοι, η πρόεδρος του σωματείου επαγγελματιών Λιτοχώρου κ. Φανή Κουτσιμανή, εκπρόσωποι άλλων φορέων και συλλόγων καθώς και πολίτες της περιοχής.

2 σχόλια:

  1. PREPEI NA EXETE MEGALO PROBLIMA...
    GIATI DEN EXETE KAI THN KOYRITA STIS PAROUSIES???
    OYTE TON KOYKOYTATSIO EIDATE???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. PREPEI NA EXETE MEGALO PROBLIMA...
    GIATI DEN EXETE KAI THN KOYRITA STIS PAROUSIES???
    OYTE TON KOYKOYTATSIO EIDATE???

    ΑπάντησηΔιαγραφή