Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανοίγει διάλογο για την ανάδειξη του Ολύμπου και των Πιερίων

Επικοινωνία του Βουλευτή Θανάση Παπαγεωργίου με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού  κ. Παύλο Γερουλάνο και συζήτηση για την επίσκεψη του Υπουργού στην Πιερία στο πλαίσιο της έναρξης του διαλόγου για την διεθνή ανάδειξη και προβολή του Ολύμπου και των Πιερίων.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ενημέρωσε τον Βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου για την υπογραφή από τον ίδιο σήμερα (25-5-2011) της έγκρισης και χρηματοδότησης του έργου «Ανάδειξη ορειβατικής διαδρομής Ολύμπου - εγκατάσταση συστημάτων προστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας» προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.
Ο κ. Γερουλάνος συζήτησε με τον κ. Παπαγεωργίου την δυνατότητα αξιοποίησης του ονόματος, του μύθου, της ιστορίας, του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος του μυθικού βουνού για την διεθνή προβολή της χώρας και της Πιερίας. Ο Όλυμπος αποτελεί τεράστιο φυσικό κεφάλαιο για την Ελλάδα και αναγνωρισμένο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της φύσης και ως τέτοιο, θα πρέπει να αναδειχθεί και να προβληθεί. Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε ο κ. Γερουλάνος το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, θα ξεκινήσει διάλογο και θα αναζητήσει προτάσεις από τους αρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς. Επίσης εκδήλωσε την επιθυμία αυτός ο διάλογος να γίνει και σε τοπικό επίπεδο με επίσκεψη του κ. Γερουλάνου στην Πιερία για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Ολύμπου και των Πιερίων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου