Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Σαμαράς: Όχι στη γυμναστική της ματαιότητας

Από το Antinews:


Γυμναστική στη ματαιότητα, χαρακτήρισε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε ότι ενώ συμφωνεί στους στόχους για μείωση του ελλείμματος και του χρέους, δεν δίνει στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή.

«Υπογράμμισα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα πλεονεκτήματα της πρότασής μας για το «Ζάππειο ΙΙ».
Γιατί σήμερα, δυστυχώς, τα πράγματα πηγαίνουν ανάποδα.
Θα πω μόνο ένα παράδειγμα:
Το 2010 το έλλειμμα ήταν 10%.
Σήμερα, παρά τις θυσίες -τις τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού- η ίδια η Ευρώπη προβλέπει ότι το έλλειμμα και το 2011 και το 2012 θα παραμείνει στο 10%. Μιλάμε, δηλαδή, για γυμναστική στη ματαιότητα.
Και αυτό δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί.
Συμφωνία με την Ευρώπη στους στόχους για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους βεβαίως υπάρχει. Και λέμε «ναι».
Όμως, στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή λέμε «όχι», όπως είναι η σημερινή εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική, που αποδεδειγμένα είναι λάθος.
Γιατί, προσέξτε:
Εάν ένα μέτρο, όποιος και αν το προτείνει, είναι καλό μέτρο για την Πατρίδα, έχουμε υποχρέωση, έχουμε καθήκον να το στηρίξουμε.
Εάν, όμως, ένα μέτρο βλάπτει την Πατρίδα, τότε δεν έχουμε δικαίωμα να το στηρίξουμε.
Ευχαριστώ πολύ».

Η συνάντηση με τον κ. Παπούλια διήρκεσε 40 λεπτά και ο κ. Σαμαράς τον ενημέρωσε για την πρότασή του για την οικονομία υπογραμμίζοντας όπως ανέφερε τα πλεονεκτήματά της.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για τις οικονομικές προτάσεις που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε τον κ.  Σαμαρά, με την φράση του Θουκυδίδη “οι καιροί ου μενετοί” .
Για ζοφερό τοπίο, το οποίο δημιουργείται από την κατάσταση στην οικονομία, την ασφάλεια, την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση, έκανε λόγο ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι “το θέμα είναι να βρούμε τη σωστή λύση”. “Το εύχομαι”, αποκρίθηκε ο κ. Παπούλιας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Χαίρομαι πολύ που σας βλέπω.  Οι καιροί ου μενετοί.
Α.ΣΑΜΑΡΑΣ:  Πώς είστε;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Καλά.  Εσείς …τρέχετε.
Α.ΣΑΜΑΡΑΣ:  Πράγματι τρέχουμε. Είναι περίοδος που έχουμε την πρόταση για την οικονομία, έχουμε τώρα τις φοιτητικές εκλογές, έχουμε το γενικότερο πρόβλημα χρεών της οικονομίας, τα ζητήματα της ασφάλειας, λαθρομετανάστευση, εγκληματικότητα, τα οποία όλα μαζί δημιουργούν ένα ζοφερό τοπίο.  Το θέμα είναι να βρούμε τη σωστή λύση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Το εύχομαι.
Συνάντηση με Τομεάρχες και Ευρωβουλευτές
Πριν μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε με τους Τομεάρχες και τους Ευρωβουλευτές του κόμματος.
Και είπε τόσο σε αυτούς, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ό,τι ακριβώς είπε στον Ελληνικό λαό κατά την παρουσίαση του Ζαππείου ΙΙ.
Ότι το 2010 το έλλειμμα της χώρας ήταν 10%. Σήμερα το έλλειμμα της χώρας εμμένει στο 10% και οι προβλέψεις μιλούν από μόνες τους: το 2011 και το 2012 το έλλειμμα θα παραμείνει στο 10%.
Αυτό είναι «γυμναστική στη ματαιότητα». Ο Σαμαράς λέει «ναι» στους στόχους για μείωση του ελλείμματος και μείωση του χρέους της χώρας. Άλλωστε αυτοί είναι και Ευρωπαϊκοί και Ελληνικοί στόχοι. Όμως στήριξη στη σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου λέει «όχι».Γιατί είναι λάθος. Είπε: «αν ένα μέτρο είναι καλό, τότε είναι υποχρέωσή μας, είναι καθήκον μας να το στηρίξουμε. Αν το μέτρο όμως βλάπτει την Πατρίδα, δεν έχουμε δικαίωμα να το στηρίξουμε».
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι σαφής, κρυστάλλινος. Ας το καταλάβουν όλοι όσοι ξεκίνησαν το γαϊτανάκι της συναίνεσης και χορεύουν γύρω από τον εαυτό τους. Ο Σαμαράς δεν εκβιάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου