Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΠΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΓΙΑΣ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

      Λιτόχωρο, 3\6\2011


Προς τον Πρόεδρο του Δημοτ. Συμβουλίου Δίου – Ολύμπου



Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,


αφού πρώτα σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για την άμεση αποδοχή των αιτημάτων που μαζί με τους συνυπογράφοντες συναδέλφους δημ. συμβούλους σας υποβάλαμε στις 18\4\2011 και τον ορισμό από μέρους σας διεξαγωγής διπλής ειδικής συνεδρίασης για την ερχόμενη Παρασκευή 6\5\2011, θα ήθελα να διατυπώσω και γραπτώς ορισμένες επισημάνσεις προκειμένου η διπλή αυτή συνεδρίαση να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο:

1) Όπως έχω ήδη δηλώσει δημόσια, τόσο για το θέμα των διοδίων, όσο και για το θέμα των επίδικων εκτάσεων, κρίνω ότι πρέπει να κληθούν επίσημα στη συνεδρίαση και να τους δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν άνθρωποι που έχουν χειριστεί τα θέματα αυτά κατά καιρούς (για το πρώτο θέμα, εκπρόσωπος και νομικός σύμβουλος της επιτροπής αγώνα, αλλά αντίστοιχα και εκπρόσωπος και νομικός σύμβουλος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., ενώ για το δεύτερο, πρώην δήμαρχοι Λιτοχώρου, δικηγόροι, καθώς και εκπρόσωπος της Ι. Μ. Αγίου Διονυσίου). Μόνον έτσι θα επιτευχθεί η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση του σώματος, ώστε να λάβει τις σωστότερες, κατά το δυνατόν, αποφάσεις.

2) Μετά το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα της θέσης σε αργία του δημάρχου που συνέβη πρόσφατα, προκύπτει άμεσα η ανάγκη διεξαγωγής ψηφοφορίας για την ανάδειξη αναπληρωτή. Επειδή από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων ορίζεται πως η ψηφοφορία αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 5 ημερών, σε περίπτωση που υπάρχει η σκέψη να μπει το θέμα της ψηφοφορίας εμβόλιμα στην διπλή ειδική συνεδρίαση της Παρασκευής, θα σας ζητούσα να μη συμβεί κάτι τέτοιο! Δεν θα ήταν σωστό δύο τόσο σοβαρά και χρόνια ζητήματα, όπως αυτά των διοδίων και των επίδικων εκτάσεων να «επισκιαστούν» από το εξ ίσου σοβαρό θέμα της αργίας και της αναπλήρωσης του δημάρχου που μονοπωλεί αυτές τις ημέρες την επικαιρότητα. Φρονώ ότι η συγκεκριμένη ψηφοφορία πρέπει να πραγματοποιηθεί σε νέα ειδική συνεδρίαση, της οποίας θα είναι και το μοναδικό θέμα. Εφ’ όσον δεν μπορεί να συμβεί διαφορετικά και θα πρέπει να γίνει η ψηφοφορία την ερχόμενη Παρασκευή, τότε σας ζητώ να μεταθέσετε την διπλή ειδική συνεδρίαση (για τα διόδια και τις επίδικες εκτάσεις) σε άλλη ημερομηνία το συντομότερο δυνατόν.

Σας γνωστοποιώ ότι με την παραπάνω άποψη συμφωνούν και οι άλλοι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Πιστεύω πως θα μεριμνήσετε σχετικά με όσα σας επεσήμανα!


Με τιμή,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου
Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ». 

αναδημιοσίευση από http://neaolympos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου