Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

70 νέες φιάλες στην τράπεζα αίματος Λιτοχώρου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ»
* Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.
* ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

Εβδομήντα νέες φιάλες πρόσθεσε χθες στην τράπεζα αίματος που διαθέτει η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», μετά την εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου.
Στην όλη διαδικασία που έγινε με τη συνεργασία του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου Κατερίνης, συμμετείχαν και κάμποσοι στρατευμένοι από την ταξιαρχία Λιτοχώρου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάποιοι πολίτες που προσήλθαν, τελικά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους είτε λόγω χαμηλής πίεσης, είτε λόγω κάποιου κωλύματος υγείας που έγινε αντιληπτό κατά την ιατρική εξέταση που προηγούνταν όλων των αιμοληψιών.
Επίσης, μερικοί από τους πολίτες που είχαν πάρει ολιγόωρη άδεια από τις δουλειές τους και προσήλθαν στην αιμοδοσία, δεν κατόρθωσαν τελικά να δώσουν αίμα, επειδή κατά χρονικά διαστήματα υπήρχε συνωστισμός, οπότε λόγω έλλειψης χρόνου αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω στις εργασίες τους.
Οι φιάλες που συγκεντρώθηκαν, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες ασθενών ή τραυματιών, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό περί της αιμοδοσίας της δημοτικής χορωδίας «Ιωάννης Σακελλαρίδης».
Μέχρι σήμερα η τράπεζα αίματος της δημοτικής χορωδίας έχει προσφέρει αίμα σε πάρα πολλούς πολίτες και έχει συμβάλει στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές, γεγονός που αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία του Λιτοχώρου αλλά και ευρύτερα.
Γι αυτό, άλλωστε, σημαντικός αριθμός προθυμοποιείται κάθε φορά να προσφέρει λίγο από το αίμα του, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του διοικητικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου