Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Παζάρι βιβλίων στην Κατερίνη

Τα παλιά βιβλία που πιάνουν χώρο και σκονίζονται στα ράφια της βιβλιοθήκης μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα και να χαρίσουν «μαγικά ταξίδια» σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται αύριο, Τετάρτη, στην είσοδο του πάρκου της Κατερίνης «Χαριστικό Παζάρι παιδικών βιβλίων».

Από τις 18:00 μέχρι τις 22:00, οι κάτοικοι του Νομού Πιερίας θα μπορούν να προσφέρουν σε μια ξεχωριστή εκδήλωση αγάπης όσα βιβλία δεν τους είναι πλέον απαραίτητα, αλλά βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Στη συνέχεια, τα βιβλία αυτά θα δοθούν σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν, ενώ όσα περισσέψουν θα παραδοθούν στη δημοτική βιβλιοθήκη της Κατερίνης.


Το «Χαριστικό Παζάρι» διοργανώνει ο σύλλογος φίλων παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα «Κοινωνική Αλληλεγγύη», στην προσπάθεια του να στηρίξει και να προστατεύσει με κάθε θεμιτό μέσο παιδιά που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και τις οικογένειές τους, ενώ έχει τη στήριξη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του Νομού Πιερίας.


«Θα στήσουμε πάγκους και θα περιμένουμε τους κατοίκους της περιοχής να βοηθήσουν την προσπάθεια μας φέρνοντας τα παλιά τους βιβλία, τα οποία δεν χρειάζονται και πιάνουν χώρο στις βιβλιοθήκες τους» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, Ηλίας Τσολακίδης.


Άλλωστε, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του χαριστικού παζαριού, η «επαναχρησιμοποίηση δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε μειονέκτημα» και για το λόγο αυτό προγραμματίζουν και νέες παρόμοιες εκδηλώσεις έως το τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου