Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Δ. ΠΑΠΠΑΣ - ΚΥΡ. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΠΝΟΥ»


Ομάδα Καπνού ΕΑΣ Πιερίας 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           
Κατερίνη 4-6-2011
Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Μαΐου 2011, στην Αθήνα, με  πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφορικά με το Μέτρο 214, που αφορά την Ολοκληρωμένη Διαχείριση στον καπνό, στην οποία συμμετείχαν και ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Διονύσης Παππάς αλλά και ο  Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Πιερίας Κυριάκος Σιδηρόπουλος, γίνεται σαφές πως το Μέτρο αυτό δεν θα ισχύσει για την παραγωγή του 2011 και οι καπνοπαραγωγοί δεν θα το δικαιωθούν, όπως αναφέρουν οι ίδιοι.
Μάλιστα για  την παραγωγή του 2011 υπήρχε η διαβεβαίωση της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πως θα το εισέπρατταν κανονικά οι καπνοπαραγωγοί, αναφέρουν οι δύο εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών του νομού μας. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως οι καπνοπαραγωγοί της Πιερίας  δεν θα πρέπει να αναμένουν να εισπράξουν φέτος το ποσό των 93,5 Ευρώ/στρέμμα, όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο ολιγώρησε στην όλη διαδικασία, ενώ μάλιστα υπήρχε η διαβεβαίωση της ηγεσίας του πως τα χρήματα αυτά θα τους αποδίδοντο κανονικά, σε όσους είχαν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο σχετικό Μέτρο. Και οι κ.κ. Αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Πιερίας Διονύσης Παππάς και Πρόεδρος της Ομάδας Καπνού της ΕΑΣ Πιερίας Κυριάκος Σιδηρόπουλος αντίστοιχα, εκφράζουν τις σοβαρές αμφιβολίες τους το κατά πόσο αυτά τα χρήματα, που έχουν εξαγγελθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θα αποδοθούν στους καπνοπαραγωγούς μας τις επόμενες χρονιές, αυτό θα τηρηθεί, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο το εισόδημα των καπνοπαραγωγών της Πιερίας με τα όποια καταστροφικά για την περιοχή, αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου