Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Θανάσης Παπαγεωργίου - Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται παγκόσμια ως Ημέρα Περιβάλλοντος. Γι αυτό και τα μηνύματα, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις αυτές τις μέρες.
Αυτό γίνεται χρόνια τώρα και χωρίς να απαξιώνεται και να παραβλέπεται το οικολογικό και περιβαλλοντικό κίνημα, δυστυχώς ελάχιστα έχουμε καταφέρει να λύσουμε ή να αποφύγουμε από αυτά που ονομάζουμε παγκόσμια ή τοπικά περιβαλλοντικά προβλήματα.
Ίσως όπως συνήθως λέγεται στα επίκαιρα μηνύματα το πρόβλημα με το περιβάλλον να είναι κυρίως πολιτικό. Οι πολιτικές αποφάσεις πράγματι επιτρέπουν ή αποτρέπουν μεγάλες καταστροφικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον.
Αν όμως κοιτάξουμε τη γειτονιά μας, τον τόπο μας, την πόλη μας, το μοναδικό Πιερικό περιβάλλον είναι πολλά τα προβλήματα, οι επιβαρύνσεις που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αλλάζοντας τη στάση μας και την καθημερινή αντιμετώπιση του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και κινούμαστε.
Ας μην αρκεστούμε λοιπόν σε επετειακά μηνύματα, εκδηλώσεις και στιγμιαίες αναδρομές ανάληψης ευθύνης για την αρνητική μας στάση απέναντι στο περιβάλλον που ζούμε..
Ας κοιτάξουμε στα μάτια ένα παιδί κι ας ορκιστούμε πως από σήμερα θα κάνουμε ότι περνάει απ το χέρι μας για να έχει ένα καλύτερο περιβάλλον από αυτό που σήμερα ζούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου