Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης

Απέχουν από τα καθήκοντά τους 
οι Δικηγόροι της Κατερίνης 
την Τρίτη 28/6 και την Τετάρτη 29/6

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης:
α. Εμμένει στη διατυπωθείσα ήδη αντίθεσή του στην επερχόμενη απρόσωπη και εμπορευματοποιημένη άσκηση της δικηγορίας, που εξυπηρετεί μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σε βάρος των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.
β. Διαμαρτύρεται και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα και στον εφαρμοστικό νόμο, των οποίων η ψήφιση επίκειται στο Κοινοβούλιο.
γ. Θεωρεί ότι η εκποίηση δημόσιας περιουσίας (οργανισμών κοινής ωφέλειας, κοινωνικών αγαθών, γαιών κ.λ.π.) απειλεί ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, υπονομεύει την ανεξαρτησία της χώρας και υποθηκεύει το μέλλον της παρούσας και των επερχομένων γενεών.
δ. Θεωρεί δίκαιη την εναντίωση και την αντίδραση των Ελλήνων πολιτών, που εκφράζεται μέσα από πρωτοφανείς κινητοποιήσεις και ογκώδη συλλαλητήρια, στη συστηματική και μεθοδευμένη συρρίκνωση των ατομικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους, στην οικονομική εξαθλίωσή τους, στο πολιτικό προσωπικό που με τη στάση του απειλεί την κοινωνική συνοχή και υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς.
ε. Κηρύσσει αποχή των Δικηγόρων Κατερίνης από τα καθήκοντά τους την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας
Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης               Ηλίας Νικολαϊδης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου