Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Παρατηρητήριο πυρκαγιών στην Πλάκα Λιτοχώρου

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
* ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΠΛΑΤΩΝ», ΣΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ, ΣΥΝΕΙΣΕΦΕΡΕ Η «ΝΕΣΤΙΑ ΕΠΕ».
* Η.ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ: ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ – Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ένα ακόμη παρατηρητήριο για πρόληψη πυρκαγιών στον Όλυμπο στήθηκε φέτος και λειτούργησε για πρώτη φορά χθες, με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τον δήμο Δίου-Ολύμπου.
Το παρατηρητήριο χρηματοδότησε η διοίκηση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Πλάτων» ενώ καθοριστική υπήρξε η βοήθεια της εταιρείας «ΝΕΣΤΙΑ Ε.Π.Ε.». καθώς και η συνεισφορά χορηγών και εθελοντών. 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΛΑΚΑΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Πρόκειται για το παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, που βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα δίπλα από το «Club Μύλος», το οποίο εγκαινίασε ο εορτάζων χθες Ηλίας Τσολακίδης, που προσήλθε μαζί με την οικογένειά του καθώς και με τον Κώστα Τζομίδη που επίσης ήρθε μαζί με την οικογένειά του.
Παρόντες στην έναρξη λειτουργίας του παρατηρητηρίου ήταν και ο δημαρχεύων Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος – προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, Μιχάλης Κρεμέτης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Η. ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ
Ο Ηλίας Τσολακίδης σε δηλώσεις που παραχώρησε εξέφρασε τη χαρά του επειδή σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και για την Πιερία, ο εθελοντισμός μέσα από την ομάδα δράσης Ν. Πιερίας συνεχώς αναπτύσσεται και νέοι εθελοντές έρχονται για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την προστασία του Ολύμπου από τυχόν πυρκαγιές.
Όπως ανέφερε, για τη λειτουργία των τριών παρατηρητηρίων της εθελοντικής ομάδας δράσης Ν. Πιερίας, δηλαδή των παρατηρητηρίων Ελάφου, Πόρων και Πλάκας Λιτοχώρου, με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών σε δασικές και άλλες ευαίσθητες περιοχές της Πιερίας, υπάρχουν σήμερα 19 συντονιστές και 800 εθελοντές.
Κάθε μέρα λειτουργούν δυο βάρδιες, η μία ξεκινά από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι ενώ η άλλη ξεκινά από τις 3.00 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται το βράδυ. 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Οι παρατηρητές και οι συντονιστές είναι σε άμεση συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία, παρατηρούν τους ορεινούς όγκους με κιάλια και σε περίπτωση εμφάνισης τυχόν καπνού, ειδοποιείται η πυροσβεστική για κατάσβεσή της.
Ο Ηλίας Τσολακίδης, όπως και ο Κώστας Τζομίδης, που χθες αφιέρωσαν τη μέρα τους στην προστασία του δάσους, κάλεσαν τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην προστασία του δάσους, να μπουν στην ιστοσελίδα που διαθέτει η εθελοντική ομάδα δράσης Ν. Πιερίας www.otoposmou.gr, να γνωρίσουν όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται και να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα «χαρίζω μια μέρα μου στο δάσος». 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ Γ. ΦΑΡΜΑΚΗ ΚΑΙ Μ. ΚΡΕΜΕΤΗ
Από την πλευρά του ο δημαρχεύων Δ.Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, συνεχάρη τον Ηλία Τσολακίδη και την εθελοντική ομάδα δράσης Ν. Πιερίας για την προσπάθεια που κάνουν με στόχο την προστασία του δάσους. Την εθελοντική ομάδα δράσης συνεχάρη και ο Μιχάλης Κρεμέτης, ο οποίος ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο των εθελοντών.
Ο Γ. Φαρμάκης συζητώντας με τον Η. Τσολακίδη αναφέρθηκε στο κίνημα του εθελοντισμού και τόνισε ότι αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι σε τούτες τις δύσκολες ώρες που διέρχεται η χώρα και η Πιερία και ο δήμος Δίου-Ολύμπου, πολίτες βγαίνουν από τα σπίτια τους, βγαίνουν από τη βόλεψή τους και προσφέρουν εθελοντική εργασία, όχι βέβαια μόνο για την προστασία του δάσους αλλά και για καθαριότητα και για άλλες δράσεις.
Γι αυτό, ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο των εθελοντών και τόνισε ότι ο δήμος Δίου-Ολύμπου, πάντοτε στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, θα συνεισφέρει με όποιον τρόπο μπορεί σε θετικές εθελοντικές δράσεις, για το καλό του τόπου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου