Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΟΣ ΧΡΕΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΧΟΡΩΔΙΑΣ «Ι.ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ - Γ.Φαρμάκης: Να μη χάσουμε το χαμόγελό μας!

* «ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΙΓΟΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ», ΤΟΝΙΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.  
* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ Τ.ΑΝΔΡΙΑΣ ΕΠΑΙΝΕΣΕ ΤΗ ΔΗΜ. ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ Ν.ΚΑΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ

«Είναι πολύ σημαντικό σ’ αυτή τη δύσκολή συγκυρία που περνά όχι μόνο ο νέος μας δήμος αλλά και ολόκληρη η χώρα, να μην χάνουμε το χαμόγελό μας. Να συνεχίσουμε να σιγοτραγουδάμε με αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ασκών χρέη δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, μιλώντας σε ανοιχτή πολυπληθή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο.
Επρόκειτο για εκδήλωση της δημοτικής χορωδίας «Ι. Σακελλαρίδης» που έγινε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λιτοχώρου ενώ η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, την προηγούμενη μέρα, και στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου με κεντρικό ομιλητή τον εκπαιδευτικό σύμβουλο, Νίκο Κάκαλο.
Ο κ. Κάκαλος, και στις δύο εκδηλώσεις, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα δυο μεγάλων Ελλήνων στιχουργών, του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου, στίχοι των οποίων μελοποιήθηκαν από επίσης μεγάλους Έλληνες συνθέτες και που ερμήνευσε με εκπληκτικό τρόπο η δημοτική χορωδία Λιτοχώρου υπό την καθοδήγηση ενός πραγματικά εξαιρετικού μαέστρου, του Ευθύμη Μαυρίδη.
Ήταν ένα μουσικό διήμερο αφιερωμένο στους δύο μεγάλους Έλληνες ποιητές, Οδυσσέα Ελύτη και Νίκο Γκάτσο με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την γέννηση τους. 

Ο ΑΣΚΩΝ ΧΡΕΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ
Στον χαιρετισμό που απεύθυνε, στο Λιτόχωρο, ο ασκών χρέη δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, μεταξύ άλλων τόνισε: «Πριν ακριβώς από μια εβδομάδα σ’ αυτόν εδώ τον χώρο, στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου, πολλοί από εμάς δακρύσαμε αποχαιρετώντας στο τελευταίο του ταξίδι έναν καλό μας φίλο. Τον Μιλτιάδη Τζουμάκα. Σήμερα ήμαστε εδώ για άλλους λόγους.
Είμαστε εδώ για να κάνουμε όλοι μαζί ένα μουσικό ταξίδι με τη δημοτική μας χορωδία,  με μουσικές που έντυσαν γνωστοί συνθέτες την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και του Νίκου Γκάτσου. Δύο ποιητών που φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τη γέννησή τους.
Οφείλουμε δε να συγχαρούμε για μια ακόμη φορά όλους τους ανθρώπους της χορωδίας  «Ι. Σακελλαρίδης», αφού για πολλά χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
Είναι πολύ σημαντικό σ’ αυτή τη δύσκολή συγκυρία που περνά όχι μόνο ο νέος μας δήμος αλλά και ολόκληρη η χώρα, να μην χάνουμε το χαμόγελό μας. Να συνεχίσουμε να σιγοτραγουδάμε με αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Κι ας έχουμε πάντα στο νου μας τα λόγια του Ελύτη. «Αν αποσυνθέσει κανείς την Ελλάδα, θα δει στο τέλος να μένουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Πράγμα που σημαίνει: Μ’ αυτά και μόνο μπορείς να την ξαναφτιάξεις». 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ Τ.ΑΝΔΡΙΑ ΚΑΙ Μ.ΤΣΙΜΗΤΡΗ
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, Τάκης Ανδριάς, συνεχάρη τη δημοτική χορωδία Λιτοχώρου, τους μουσικούς αλλά και τον φιλόλογο και τ. εκπαιδευτικό σύμβουλο Νίκο Κάκαλο για την προσφορά του τόσο στην εκπαίδευση όσο και στο Λιτόχωρο.
Τόνισε δε ότι ο κ. Κάκαλος ανήκει στη γενιά εκείνη των καθηγητών που έβλεπαν την εκπαίδευση ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα, και μάλιστα σε πολύ δύσκολες εποχές.
Στην εκδήλωση της δημοτικής χορωδίας «Ι.Σακελλαρίδης» στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών Δίου, χαιρέτισε η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού αλλά και αναπληρώτρια δημάρχου, Μαρία Τσιμήτρη, η οποία αναφέρθηκε στη δημοτική χορωδία του Λιτοχώρου καθώς επίσης και στις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Δ.Δίου-Ολύμπου ως μια προσφορά στους δημότες του νέου δήμου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση στο κέντρο μεσογειακών ψηφιδωτών στο Δίον συνδυάστηκε και με επίσκεψη των θεατών στις εκθέσεις των Ισπανών υπερρεαλιστών ζωγράφων Πικάσο και Νταλί, που αυτό το διάστημα φιλοξενούνται εκεί.
Και στη συνέχεια, πριν από τη συναυλία, έγινε λόγος για μια «προσπάθεια διερεύνησης, μουσικά, στις διαδρομές που συνδέουν αυτούς τους Ισπανούς υπερρεαλιστές ζωγράφους με τους Έλληνες υπερρεαλιστές ποιητές Ελύτη και Γκάτσο». 

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Στην εκδήλωση του Λιτοχώρου, πέρα από τους προαναφερθέντες, το «παρών» έδωσαν  ο εκλεγμένος δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού Μαρία Τσιμήτρη, νυν και τέως δημοτικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.
Στην εκδήλωση του Δίου παραβρέθηκαν ο τ. δήμαρχος του τ. δήμου Δίου και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Γρηγόρης Παπαχρήστος, η αντιδήμαρχος Μαρία Τσιμήτρη, νυν και τέως δημοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Δίου και Λιτοχώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου