Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Δελτίο Τύπου της Παραδοσιακής Ολύμπου

Σε συνέχεια ανακοίνωσής μας στόν τοπικό τύπο για προληπτική ανάκληση του προϊόντος «σπόροι τριγωνέλλας», με την εμπορική ονομασία «Bockshornklee -  Saat» προερχόμενο από μεγάλη Γερμανική εταιρεία διακινήσεως τροφίμων, επειδή σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα διατυπώθηκαν κάποιες παρερμηνείες, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα :
            1. Κατόπιν ελέγχων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για τον Ελέγχο και την Πρόληψη Ασθενειών δεν βρέθηκαν μολυσμένα προϊόντα, αλλά θεωρήθηκε πιθανόν κάποια προϊόντα να είχαν μολυνθεί.
2. Το θέμα δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη εταιρεία και τα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά αναφέρεται γενικά σε σπόρους τριγωνέλλας που είχαν εισαχθεί από την Αίγυπτο στη Γερμανία. Επειδή (πρόσφατα στα τέλη Ιουνίου 2011), ύστερα από ελέγχους των προαναφερόμενων ευρωπαϊκών υπηρεσιών, κάποιοι από αυτούς θεωρήθηκαν ύποπτοι μολύνσεως, διατάχθηκε από τις Γερμανικές αρχές, η ανάκληση όλων ανεξαιρέτως των ανωτέρω εισαχθέντων σπόρων όλων των εταιριών για προληπτικούς λόγους.  
            3. Όπως μας πληροφόρησε με εγγραφό της, στις 4.7.2011, η Γερμανική εταιρεία, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές αναλύσεις σε ποσότητες των άνω προϊόντων που κατέχει, τόσο από πιστοποιποιημένα εργαστήρια, όσο και από δημόσιες αρχές. Όλες οι αναλύσεις έδειξαν ότι δεν υπήρχε στα προϊόντα της μόλυνση από τα παθογόνα αυτά βακτήρια.  
4. Το ανωτέρω προϊόν διακινήθηκε σε μικρή ποσότητα 24 μικρών συσκευασιών βάρους 125 gr έκαστης τον Αύγουστο και τον Δεκέμβριο του 2010, και όπως βεβαιώνει το Κέντρο Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα.
            5. Όλα τα ανωτέρω συνηγορούν στό ότι το ανωτέρω προϊόν που διακινήθηκε από την εταιρεία μας δεν είχε επιμολυνθεί. Ανεξάρτητα από αυτό όμως, ήμασταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να προβούμε στην προληπτική ανάκληση του άνω προϊόντος.
            6. Η Παραδοσιακή Ολύμπου συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρίες του εξωτερικού τις οποίες επιλέγουμε πάντα με κριτήριο την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προιόντων τους που εξασφαλίζουν την εκλεκτή πελατεία μας.
            7. Όλα τα ανωτέρω, τα ΜΜΕ, και ιδιαίτερα αυτά της Πιερίας θα μπρούσαν να τα είχαν πληροφορηθεί σχηματίζοντας πλήρη εικόνα για την υπόθεση, εύκολα και έγκαιρα με απλή επικοινωνία με την εταιρία μας, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις για ένα εύλογα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα. Είματε στη διάθεση οποιουδήπτε ενδιαφερόμενου για περαιτέρω εξηγήσεις και στοιχεία.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου