Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αύριο η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

 Την πρότασή του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία θα συνεχίσει την έρευνα για το σκάνδαλο της Siemenς (άρχισε με την Εξεταστική Επιτροπή) διερευνώντας ενδεχόμενες ευθύνες τεσσάρων πρώην υπουργών, δύο από ΠΑΣΟΚ και δύο από ΝΔ, θα καταθέσει αύριο το ΠΑΣΟΚ.

 

 Στο αίτημα των βουλευτών, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνεται και πρόταση για ενεργοποίηση του τριμελούς Γνωμοδοτικού Δικαστικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποφανθεί αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για τη σύσταση της Προανακριτικής, όπως προβλέπεται με την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνών κόμμα θα προτείνει τη παραπομπή πρώην υπουργών, Τάσου Μαντέλη και Άκη Τσοχατζόπουλου από το ΠΑΣΟΚ και Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη από τη ΝΔ.

 Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για τον Τ. Μαντέλη θα προτείνεται η ποινική δίωξη του για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος χρήματος για την προεκλογική "χορηγία" των 200.000 μάρκων που βρέθηκαν σε λογαριασμό του, ενώ τα ίδια αδικήματα θα καταλογίζονται και για τον κ. Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων "PATRIOT".

 Για τους Γ. Αλογοσκούφη και τον Χ. Μαρκογιαννάκη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα προτείνουν την παραπομπή τους για το αδίκημα της απιστίας, ως εποπτευόντων υπουργών ο πρώτος για τον ΟΤΕ και ο δεύτερος σχετικά με την παραλαβή του C4I.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου