Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΩΝ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Σας καλωσορίζω 
σε αυτή τη μεγάλη μέρα για το Διεθνές Ίδρυμα, καθώς σήμερα υποδεχόμαστε στο χώρο μας το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Εδώ
από όπου ξεκίνησε τη μεγάλη του εκστρατεία για να φτάσει στα πέρατα του κόσμου!
Εδώ
όπου συνεχίζει μετά από χιλιετηρίδες να κτυπά η καρδιά του ελληνισμού! Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι ένα όνειρο των ομογενών μας, αλλά και όλων ημών που αγωνιστήκαμε για το Ίδρυμα από τη στιγμή της δημιουργίας του λαμβάνει σάρκα και οστά. Γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά  τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ  κύριο Γιώργο Καρατζαφέρη για αυτή την εξαιρετική χειρονομία  που εύχομαι να βρει μιμητές.
Όπως γνωρίζετε  το Ίδρυμα μας ιδρύθηκε πριν από 12 χρόνια  με πρωτοβουλία των ομογενών μας  και με πολλά όνειρα. Συνάντησε όμως  πολλές δυσκολίες και δεν κατόρθωσε να βρει το ρόλο του που δεν είναι άλλος από την αποκατάσταση της αλήθειας     και τη διάδοση της πραγματικής πολιτιστικής εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου
Τα δύο τελευταία χρόνια  έχω την τιμή να βρίσκομαι στην Προεδρία του Ιδρύματος και εργαστήκαμε σκληρά με τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. της ανωτάτης αρχής στις ΗΠΑ  ώστε να αποκαταστήσουμε τις κτιριακές υποδομές.
Και σήμερα είμαστε σε θέση να υποδεχθούμε το άγαλμα που έλειπε από το χώρο μας.
Η τοποθέτηση του συμβολίζει το χώρο αλλά πρωτίστως το έργο  του ιδρύματος.
Και αυτός ο συμβολισμός ήταν αναγκαίος όταν πρόκειται για τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αναζητώντας πόρους, ώστε να δώσουμε ψυχή στο ίδρυμα. Στόχος μας είναι να πετύχουμε το καλύτερο, να κάνουμε γνωστή ανά τον κόσμο, τη μεγάλη πολιτιστική εκστρατεία του μεγάλου Αλεξάνδρου, την ιστορία της Μακεδονίας και όλα εκείνα, τα οποία ως Έλληνες πρέπει να γνωρίζουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Και φυσικά τίθεται το ερώτημα περιμένει από εμάς η ιστορία του Μ. Αλεξάνδρου να αναδυθεί;
Φυσικά όχι. Όμως στον αγώνα για την αποκατάσταση της αλήθειας δεν μπορούν να λείπουν οι Πιεριείς.
Και πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και κάτι ακόμα: το Ίδρυμα δεν δημιουργήθηκε για να απαντάει στους Σκοπιανούς. Το Ίδρυμα δημιουργήθηκε   για να είναι ο φάρος  που εκπέμπει από την Πιερία την αλήθεια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την προβολή της πολιτιστικής παράδοσης, που μετέφερε ο Μέγας Αλέξανδρος μέχρι τα Ιμαλάια.
Εμείς ξέρουμε ότι οι πολίτες και όλοι οι Πιεριείς αντιλαμβάνονται ότι εδώ γίνεται ένα αγώνας όλων των Ελλήνων ώστε το Ίδρυμα να αποτελέσει το κύτταρο που θα μεταλαμπαδεύσει στους νέους μας την πραγματική διάσταση του Μ. Αλεξάνδρου και συγχρόνως θα ενημερώνει τους νέους για την ιστορική αλήθεια. Η αλήθεια είναι μία: ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.
Και σε αυτή την αλήθεια η Πιερία έχει λόγο και ρόλο. Φίλες και φίλοι, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο  που διανύει τη πατρίδα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εφησυχάζει.
Ο καθένας από το δικό του μετερίζι, από τον δικό του πολιτικό χώρο ή μέσα από την Κοινωνία των Πολιτών έχει χρέος να συμμετέχει, να αγωνίζεται προκειμένου να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να παραδώσουμε αυτή την πατρίδα στα παιδιά μας, όπως οι παλαιότερες γενιές την παρέδωσαν σε εμάς.
Προσωπικά έχοντας επί 12 χρόνια τη θέση ευθύνης του Νομάρχη Πιερίας δεν λησμόνησα ποτέ αυτή την αρχή, βάζοντας το συμφέρον του τόπου πάνω από όλα.
Και οι συμπολίτες μου με τίμησαν τρεις φορές εκλέγοντας με.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών συνεργάστηκα με το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με τους συναδέλφους της Αυτοδιοίκησης, με τα πολιτικά κόμματα, με τρεις κυβερνήσεις και διαπίστωσα στην πράξη ότι μέσα από τη συνεργασία κατορθώσαμε να πετύχουμε πολλά.
Αλλά και με τη συμμετοχή μου στην Επιτροπή των Περιφερειών και στα λοιπά ευρωπαϊκά φόρα διαπίστωσα ότι όταν εμείς οι Έλληνες ομονοούμε και συνεργαζόμαστε μπορούμε να επιτύχουμε πολλά.
Σε όλες μου τις προσπάθειες βρήκα αρωγούς τους Έλληνες του εξωτερικού, τους ομογενείς μας, οι οποίοι το έχω ξαναπεί διατηρούν την ελληνική ψυχή περισσότερο από μας.
Γι’ αυτό θα ξεκινήσω από εσάς φίλοι ομογενείς το κλείσιμο του χαιρετισμού μου.
Χρειαζόμαστε μεγάλη βοήθεια προκειμένου να δώσουμε ψυχή στο Ίδρυμα και να αποκτήσει το ρόλο που του αξίζει.
Είμαι βέβαιος ότι θα βάλετε τα δυνατά σας προκειμένου να βρούμε από κοινού την οικονομική στήριξη και όχι μόνον, προκειμένου να διαδώσουμε τη μεγάλη πολιτιστική εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την ιστορία της Μακεδονίας σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εν συνεχεία θα απευθυνθώ στους συμπολίτες Πιεριείς.
Αγαπητοί συμπολίτες, σας ζητώ να δίνετε το παρών όχι μόνο στο Ίδρυμα που ανήκει σε μας, όσο και σε όλους τους Μακεδόνες, σε όλους τους Έλληνες του κόσμου, αλλά να συμμετέχετε ενεργά στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του Νομού μας.
Γιατί η Πιερία προχώρησε πολύ μπροστά τα τελευταία χρόνια, για να ξαναγυρίσει σήμερα στο παρελθόν. Με οδηγό την ιστορία μας, την παράδοσή μας μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να βγούμε πιο δυνατοί.
Το έχουμε χρέος απέναντι στο παρελθόν μας, αλλά κυρίως  στο μέλλον του τόπου και των παιδιών μας.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Μόνος αυτός που μάθαμε να περπατάμε από μικροί.
Η γενιά μου είδε την Πατρίδα μας του ’50 να παλεύει μέσα από τα ερείπια της ξεχασμένης αγροτιάς, της προσφυγιάς, της παραμελημένης επαρχίας να φτιάξει τόπο, να βρει ελπίδα, να αποκτήσει ταυτότητα.
Για αυτό σήμερα η κατάρρευση της οικονομίας και η κρίση της πολιτικής δεν μας τρομάζουν παρά μόνο μας ταλαιπωρούν.
Γιατί εμείς ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, γνωρίζουμε ότι περισσότερη αξία από τα πλούτη μας  έχει η περηφάνια μας.
Και αυτή, την περηφάνια μας,  δεν πρόκειται να τη χάσουμε , ούτε να την ξεχάσουμε.
Περήφανοι ως Πιεριείς,
περήφανοι ως Μακεδόνες,
περήφανοι ως Έλληνες.
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου