Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

«Αποχαιρετιστήρια Επιστολή του Προϊσταμένου του 2ου Γρ. Π.Ε. Πιερίας»

Ενόψει της αποχώρησής μου απ’ τη θέση του Προϊσταμένου του 2ου Γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, (λόγω της κατάργησης όλων των Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), μετά από παραμονή 4 σχολικών ετών, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους θερμά απ’ τα βάθη της καρδιάς μου, για την αμέριστη συμπαράστασή σας, την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου, αλλά και την εποικοδομητική και άριστη συνεργασία μας.
Με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της παρεχόμενης παιδείας, χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια και υστεροβουλία, αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις με όραμα και πάθος, για τη βελτίωση και αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
Όλο αυτό το διάστημα χειρίστηκα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευσυνειδησίας, ζητήματα διοικητικής και παιδαγωγικής φύσεως.
Προσπάθησα τόσο από τη θέση του Προϊσταμένου, όσο και από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΠΥΣΠΕ  Π.Ε. Πιερίας μέχρι τις 28-3-10 (όπου άλλαξε η σύνθεση των ΠΥΣΠΕ), να ασκώ τα καθήκοντά μου με υπευθυνότητα, ευσυνειδησία, αντικειμενικότητα και αμεροληψία.
Συνεργάστηκα άψογα, αρμονικά και αποτελεσματικά με όλους τους φορείς που εμπλέκονται με την εκπαίδευση, τις προϊστάμενες αρχές, το ΠΥΣΠΕ, την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Αντιπεριφέρεια, τους πολιτιστικούς φορείς, τους συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, τους εκπαιδευτικούς.
Το 2ο Γραφείο στα 9 χρόνια της λειτουργίας του από το 2002 που ιδρύθηκε, θεωρώ ότι έχει να επιδείξει πάρα πολύ θετικό έργο. Συνέβαλε στην αποκέντρωση της διοίκησης, λειτουργώντας υποστηρικτικά στο έργο της Διεύθυνσης.
 Έχει υπό την εποπτεία του σχεδόν όλα τα σχολεία Δημοτικά – Νηπιαγωγεία, του Νομού Πιερίας, από τους Ν. Πόρους μέχρι τον Κορινό και γύρω από την Κατερίνη μέχρι τον Άγιο Δημήτριο και το Ελατοχώρι, εκτός από αυτά της πόλης της Κατερίνης και του Αιγινίου. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία (πριν τις συγχωνεύσεις), έχει υπό την εποπτεία του 43 ενεργά δημοτικά σχολεία και 49 ενεργά νηπιαγωγεία. Υπηρετούν 281 δάσκαλοι, 58 εκπ/κοί ειδικοτήτων και 95 νηπιαγωγοί. Το μαθητικό δυναμικό είναι 3510 μαθητές δημοτικού και 1109 νήπια – προνήπια.
Υπηρέτησαν σε αυτό ως Προϊστάμενοι κατά σειρά ο κ. Τζήκας Δημήτριος, ο κ. Δάφκος Ιωάννης και εγώ.
Είχα τη τύχη να συνεργαστώ μαζί τους, με τον κ. Δάφκο, ως Διευθυντή Εκπαίδευσης και με τον κ. Τζήκα, ως Προϊστάμενο του 1ου Γραφείου. Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα, γιατί με την εμπειρία τους, το ήθος τους και την άψογη συναδελφική  συμπεριφορά τους, (η οποία εξελίχθηκε σε μια πραγματική οικογενειακή φιλία), συνέβαλαν ουσιαστικά στην επίλυση των όποιων εκπαιδευτικών θεμάτων.
Στη θητεία μου ως Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου, συνεργάστηκα με ικανά, αξιόλογα και έμπειρα στελέχη, διοικητικούς υπαλλήλους, όπως η κα Μπέη Βενετία, Συμεωνίδου Δέσποινα και Κακάνη Ουρανία τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω και να τις ευχηθώ κάθε οικογενειακή ευτυχία και επιτυχία, στη δε Ράνια επιπλέον καλό κουράγιο και δύναμη στη νέα θέση που θα τοποθετηθεί.
 Όπως γνωρίζετε εκτός από τους διοικητικούς υπαλλήλους τα γραφεία στελεχώνονται και με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς για τους οποίους θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ ονομαστικά σε αυτούς που συνεργάστηκα μαζί τους σε όλη τη θητεία μου ή κατά διαστήματα, οι οποίοι μαζί με τους διοικητικούς αποτέλεσαν την ψυχή του γραφείου :
( Βίλλα Ματθαίο, Δάφνη Αντώνη, Ζαρκανέλα Ευαγγελία, Ζήση Παναγιώτη, Καπέτη Ολυμπία, Κόγιου Κατερίνα, Καραμπάτσα Παρασκευή, Μπέλλου Παρασκευή, Παράσχου Αθανασία, Συμεωνίδου Μαρία, Τόκα Κατερίνα, Τζήκα Σωτήρη, Τζήκα Σοφία, Χατζηδημητρίου Σοφία) και για λίγο με  πρόγραμμα stage, τις Κρήτου Καλλιόπη και Λιακοπούλου Ζωή. Τους ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους διοικητικούς και αποσπασμένους συναδέλφους της Διεύθυνσης, με τους οποίους συνεργάστηκα ως Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου αλλά και ως αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης.
Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τους, όλους τους  συναδέλφους, Διευθυντές – Προϊσταμένους σχολείων και νηπιαγωγείων, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν, αφού τερμάτισαν ευδοκίμως την υπηρεσία τους.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σύλλογο Εκπαιδευτικών και την πρόεδρό του κα Βάσσω Φρειδερίκη, γιατί πάντα η συνεργασία μας ήταν άψογη και αποτελεσματική.
Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να καταργήσει όλα τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα κριθεί στο μέλλον για την ορθότητά της ή μη. Ας ελπίσουμε ότι οι όποιες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα, θα αποβούν ωφέλιμες στην κοινωνία, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές, στους γονείς.
Εύχομαι σε όλους σας υγεία, ευτυχία, δημιουργικότητα προσωπική και οικογενειακή. Ιδιαίτερα στους μαθητές καλή πρόοδο και να μην ξεχνούν ποτέ να βάζουν πάντα υψηλούς στόχους στη ζωή τους.


Με όλη μου την αγάπη και εκτίμηση
Ο Προϊστάμενος του 2ου Γρφείου Π.Ε. Πιερίας



Γ Ι Ρ Γ Ω Λ Α Σ    Γ Ε Ω Ρ Γ Ι Ο Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου