Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Μάγεψε το κοινό για ακόμη μία φορά η Ορχήστρα Νέων Δίου!

Στα πλαίσια του  1ου φεστιβάλ θάλασσας πραγματοποιήθηκε χθες στην Λεπτοκαρυά Πιερίας η προγραμματισμένη μουσική παράσταση της Ορχήστρας Νέων Δίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου από τον διευρυμένο Δήμο Δίου - Ολύμπου.Παρών ήταν επίσης ο αναπληρωτής Δημάρχου Γ. Φαρμάκης οι Αντιδήμαρχοι Σοφία Νούλα και Μαρία Τσιμήτρη καθώς και πολλά τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.  Για ακόμη μία φορά οι μαθητές του Νίκου Πατρή αλλά και οι ερμηνευτές Αλέξης Ηλιάδης, Φιλιώ Σέρβου και Στέλλα Παπαναστάση με τις καταπληκτικές ερμηνείες τους μάγεψαν το κοινό στην Λεπτοκαρυά. Ερμηνεύτηκαν τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως του Χρήστου Νικολόπουλου,Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκη, Λίνου Κόκοτου και πολλών άλλων...Τέλος αποδεικνύεται πως γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον Μαέστρο με αποτέλεσμα η Ορχήστρα να γίνεται πόλος έλξης πολλών παιδιών του νομού... Έτσι μ' αυτή τη συναυλία τελείωσαν οι δραστηριότητες της Ορχήστρας Νέων Δίου για το Καλοκαίρι του 2011...

Οι συναυλίες της Ορχήστρας το Καλοκαίρι του 2011


 * 16/7/2011 Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη με σολίστ την Μελίνα     Ασλανίδου και Γεράσιμο Ανδρεάτο στο Αρχαίο Θέατρο Δίου


* Μουσική παράσταση στον Πλαταμώνα Πιερίας στα πλαίσια του πολιτιστικού Καλοκαιριού του Δήμου   Δίου-Ολύμπου

* Συναυλία στα πλαίσια του << Φεστιβάλ Θάλασσας>> στην Λεπτοκαρυά Πιερίας

http://orxistranewndiou.blogspot.com/

Το Βιογραφικό της Ορχήστρας...


Η ορχήστρα νέων του Δήμου Δίου-Ολύμπου ιδρύθηκε το 2007 με μαέστρο τον κ. Νίκο Πατρή. Σήμερα αποτελεί τμήμα του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου, συμπληρώνοντας τις πολλές και ποικίλες πολιτιστικές δράσεις του.

Στη μέχρι σήμερα διαδρομή της, έχει δώσει συναυλίες στο πλαίσιο του θεσμού του Φεστιβάλ Ολύμπου, σε συνάντηση ορχηστρών και συμμετέχει ενεργά σχεδόν σε όλες τις μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Η ορχήστρα αποτελείται από 57 άτομα εκ των 22 μπουζούκια, 2 μπαγλαμαδάκια, 13 κιθάρες, 1 ούτι, 1 ακορντεόν, 3 αρμόνια, 1 φλάουτο, 1 τρομπέτα, 3 τουμπελέκι, 1 ντράμς, 1 μπάσο, 1 πιάνο, 1 μαντολίνο, 1 κλαρίνο 1 βιολί και 4 φωνές. Το ρεπερτόριο της καλύπτει σύγχρονες συνθέσεις, ελληνική μουσική, μουσική κινηματογράφου.

Μετά την πρώτη εμφανισή της στο 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Δίου, συμμετέχει στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για Χορωδίες και Ορχήστρες Νέων (Χ.Ο.Ν) και αποσπά το 1ο βραβείο τον Απρίλιο του 2008. Στο μικρό διάστημα λειτουργίας της είχε αξιόλογη δράση. Συμμετείχε μαζί με την χορωδια του Δήμου Δίου στις εκδηλώσεις τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2008, στη συναυλία που έγινε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολύμπου με σολίστ τον Μανώλη Μητσιά, σε εκδηώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για την Πανσέληνο στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, καθώς και σε εκδήλωση του Υπουργείου Γεωργίας για το περιβάλλον, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τον Δεκέμβριο του 2008 πραγματοποίησε συναυλία-αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα στο οποίο παραβρέθηκε και ο ίδιος. Ακόμη, επένδυσε μουσικά τις τελετές εγκαινίων στις εκθέσεις έργων του Γιάννη Τσαρούχη στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών και της 4ης έκθεσης ψηφιδωτών του Δήμου Δίου το καλοκαίρι του 2008.

Το καλοκαίρι του 2009 συμμετείχε στο φεστιβάλ της Καβάλας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ορχηστρών του Δήμου Εχεδώρου. Σε συνεργασία για δεύτερη χρονιά με το Φεστιβάλ Ολύμπου έγινε η συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο με σολίστ τον Αντώνη Ρέμο. Κλείνοντας την χρονιά, η ορχήστρα του Δήμου Δίου έκανε αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο ο οποίος ήταν και ο σολίστ.

Το καλοκαίρι του 2010 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου έδωσε συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου με σολίστ τον Δημήτρη Μπάση στις 1 Αυγούστου.Στις 7 Αυγούστου, πάλι στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου συμμετείχε στη συναυλία του διεθνούς φήμης συνθέτη και σολίστ Demi Rousso.Τέλος τον Απρίλιο του 2011 η ορχήστρα μετέβη στην Αθήνα όπου έδωσε συναυλία στο θέατρο <<Κάρολος Κουν>> στα πλαίσια των Πανελλήνιων Διαγωνισμών της Χορωδίας-Ορχήστρας Νέων.Eπιπλέον τον Ιούλιο του 2011 στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου πραγματοποίησε αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη με σολίστ την Μελίνα Ασλανίδου και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο με απόλυτη επιτυχία.

Έπεται και συνέχεια.....


http://orxistranewndiou.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου