Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ακόμα εδώ είστε;


Έκρινα υπερτίμηση της συμπολίτευσης του δήμου Δίου-Ολύμπου, το να ξαναασχοληθώ με τις υπερφίαλες και ουτοπιστικές «κορώνες» των διοικούντων.
Όμως, δυστυχώς, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επαληθεύουν την άσχημη, κυριολεκτικά, εικόνα που έχουν οι συνδημότες μας.
Η χθεσινή παρουσία των «υπολοίπων» του εν αργία ήταν απολύτως αναμενόμενη.
Περιμένετε μήπως κάτι καλύτερο;

Η τοποθέτηση του νεοεκλεγέντος Προέδρου «τσάκιζε», κυριολεκτικά, «κόκαλα»:
«Η συναίνεση δεν σημαίνει αδυναμία».
Παίρνοντας τον λόγο, ο ασκών χρέη δημάρχου, ζήτησε « συμπόρευση και κατανόηση, λόγω του ότι μόνο πέντε άτομα «τρέχουν» όλο τον δήμο
Πλήρης διάσταση απόψεων με «το καλημέρα» ή απλά και μόνο επίδειξη δύναμης και ισχύος από τον νεοεκλεγέντα;

Η συμπολίτευση, η οποία αποτελείται κυρίως από ετερόκλητα και, ως επί το πλείστον, εκπροσωπούντες το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ στοιχεία, ζητά ακόμα και σήμερα, από την αντιπολίτευση, συμπόρευση και κατανόηση.
Οι μέχρι τώρα κινήσεις τους, στο απελθόν οκτάμηνο, απέδειξαν ότι διακατέχονται από τάσεις νεποτισμού και «εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων».
Διορισμοί ημέτερων (υδρονομείς, διμηνίτες εκτός ΑΣΕΠ, γραμματείς σε δημοτικές επιχειρήσεις κ.ά), αδυναμία αντιμετώπισης προβλημάτων καθημερινότητας (σκουπίδια, χόρτα ίσα με το μπόι του GAP, κυκλοφοριακό, τεχνικά έργα κ.ά.).

Να σταθώ στα περί ονομασίας των αιθουσών.
Είναι κοινά αποδεκτή η πρόταση για ονομασία της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου σε «Μιχαήλ Λαλούμης», τιμώντας τον αποβιώσαντα πρώτο Πρόεδρο του Δ.Σ. Δίου-Ολύμπου.
Τα ανοίγματα του παραπαίοντα επικεφαλούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης, του δημοτικού συμβουλίου, προς τον φίλτατο Λάππα, (αλλά και η αποδοχή και επικρότηση αυτών) κρίνονται τουλάχιστον θλιβερά.
Η ερώτηση είναι μία και απλή.
Τέσσερα χρόνια δήμαρχος Λιτοχώρου γιατί δεν τίμησε τον εκλιπόντα;

Τα «εξαπτέρυγα» του νεοφιλελευθερισμού (βλ. νέο ΠΑΣΟΚ) εξαπολύουν κορώνες μέσα, κυρίως, από το διαδίκτυο (με blogs εκτός τόπου και χρόνου) και οι εκπρόσωποί τους στο δημοτικό συμβούλιο συναγωνίζονται γνωστό βουλευτή της ΝΔ στις υπαναχωρήσεις. (Όπως είπε και σύμβουλος της «Ολύμπιας Γης»: «Αν ο εν λόγω, ήταν στη θέση του Μεταξά, το ’40, οι Ιταλοί θα περίμεναν ακόμη στα σύνορα, για το αν θα πει «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ».»)

Μέχρι τα ξημερώματα Πέμπτης, εξ’ ου και η καθυστερημένη προσέλευση στο χθεσινό Δ.Σ., «φοβέριζαν» και έριζαν: «Θα ψηφίσουμε Κωτούλη» ή «Θα ρίξουμε λευκό».
Τελικά ο ηγέτης, "όπως εγκαίρως φρόντισε", επιβλήθηκε της άποψης της άλλης πλευράς της «ομάδας», η οποία είχε την ένθερμη υποστήριξη του συζύγου της και επομένου κομματικού υποψηφίου.

Αυτά και εις άλλα με υγεία!!!!  

Δεξιός Ψάλτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου