Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ΣΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Αποτελεί μεγάλη δικαίωση στον αγώνα που δίνουμε για την προστασία των συμφερόντων των αγροτών του νομού μας η συγκεκριμένη απάντηση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε..
Φρονούμε πως η μάχη κερδήθηκε αλλά όχι ο πόλεμος. Με απλά λόγια, η πραγματική δικαίωση των αγροτών θα είναι όταν θα τους επιστραφεί το σύνολο των χρημάτων που καταχρηστικά εισέπραξε η ΕΑΣ Πιερίας για τις δηλώσεις καλλιέργειας τόσο φέτος όσο και πέρυσι.
Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι στην ίδια κατεύθυνση και θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα στον αγροτικό κόσμο της Πιερίας.
Πιστεύουμε βαθειά πως η λειτουργία του συνεταιριστικού κινήματος πρέπει να διέπετε από αρχές και αξίες, που να έχουν ως αναφορά την διασφάλιση του συλλογικού συνεταιριστικού συμφέροντος. Αποτελεί κοινή πίστη πως τα τελευταία πολλά χρόνια το συνεταιριστικό κίνημα έχει εκτροχιαστεί από αυτή την κατεύθυνση, έχει απομακρυνθεί από τον ουσιαστικό και πραγματικό του προσανατολισμό. Ήρθε η ώρα ο αγροτικός κόσμος με σύνεση να αντιληφθεί την αναγκαιότητα ίασης των υπαρχόντων τρωτών σημείων στο πλαίσιο λειτουργίας του συνεταιριστικού κινήματος. Απαιτείτε όλος ο αγροτικός κόσμος της Πιερίας να είναι παρόν στην προσπάθεια εξυγίανσης του συνεταιριστικού κινήματος την στιγμή που η πολιτεία προχωρά στην εκ βάθρων θεσμική αναδιάρθρωση των συνεταιριστικών οργάνων με νέο νομοθετικό πλαίσιο. Μέσα λοιπόν από μία πλουραλιστική συμμετοχή του αγροτικού κόσμου στην νέα εποχή του αγροτικού συνεταιριστικού κινήματος, το οποίο θα αποτελεί χειρολαβή ελπίδας για τους αγρότες, θα μπορούν να διαμορφωθούν συνθήκες ικανές για μια ανταγωνιστική γεωργία με πραγματικά οφέλη προς τους αγρότες-παραγωγούς.
Με τιμή
Οφείδης Σάββας
Μυλωνέρος Δημήτριος
Λαγδάρης Ευάγγελος

Ακολουθεί η πλήρης απάντηση του ΟΠΕΚΕΠΕ



        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου