Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση του Π. Ψωμιάδη για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, που τον έθεσε σε αργία από τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας

Από τον Ελεύθερο Τύπο:
http://www.e-typos.com/content.aspx?catid=7&cid=26496
Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με την οποία ζητούσε την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιου Σώκου, που τον έθεσε σε προσωρινή αργία από τα καθήκοντα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, επειδή μείωσε πρόστιμα ύψους 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ, που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για νόθευση υγρών καυσίμων.

Ως εκ τούτου, ο κ. Ψωμιάδης εξακολουθεί να βρίσκεται σε αργία.


Στην υπ΄αριθμόν 504/2011 απόφασή της η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνει ότι τα επιχειρήματα που προβάλλει ο κ. Ψωμιάδης περί «βλάβης», «νόθευσης της βούλησης» και «ηθικής βλάβης» δεν δικαιολογούν τη χορήγηση αναστολής, ούτε μπορεί να θεωρηθεί ως προδήλως βάσιμος ο λόγος ακυρώσεως ότι διέπραξε το αδίκημα ως νομάρχης και δεν επανεκλέχθηκε σε αυτό το αξίωμα. Προδήλως βάσιμοι δεν θεωρούνται ούτε και οι υπόλοιποι λόγοι ακυρώσεως, που επικαλείται ο κ . Ψωμιάδης, όπως παράβαση διατάξεων του Συντάγματος. Τονίζει, επίσης, ότι συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που δικαιολογούν τη θέση σε προσωρινή αργία, η οποία συνιστά διοικητικό μέτρο, που λαμβάνεται αποκλειστικώς προς το συμφέρον της Υπηρεσίας και όχι «ποινή».


Κατά της απόφασης του κ. Σώκου ο Π. Ψωμιάδης έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης, η οποία θα εκδικαστεί στις 24 Νοεμβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου