Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Αυτή την ώρα τηλεδιάσκεψη για τα ελληνικά ομόλογα

  
Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, τον υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος,  τον Επίτροπος Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Όλι Ρεν και ο γενικός διευθυντής του IIF, Τσαρλς Νταλάρα - ο οποίος συντονίζει τις συζητήσεις που ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου - καθώς και άλλων  αξιωματούχων της ευρω-ζώνης.
 Με βάση το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, τα πιστωτικά ιδρύματα και οι ασφαλιστικές εταιρείες καλούνται να συμμετάσχουν στην εθελοντική ανταλλαγή των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατέχουν με άλλα ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας και χαμηλότερου επιτοκίου, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ελληνικό χρέος.
 Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο στόχος και η διαδικασία για την επιμήκυνση των ομολόγων που λήγουν μέχρι το 2020, αναμένεται να έχει θετική έκβαση και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιδιώκει το πρόγραμμα της ανταλλαγής ομολόγων να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη.
 Πηγές του υπουργείου σημειώνουν, ότι η διαδικασία επιμήκυνσης των ομολόγων που λήγουν μέχρι το 2020 βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου