Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ετσι έρχεται η ανάπτυξη!

Από το oxtapus:

Ρώσος κροίσος, επενδύει στην Κύπρο. Ο δισεκαρομυριούχος Μιχαήλ Προχόροφ, τρίτος πλουσιότερος Ρώσος κατά το Forbes, μεταφέρει μέρος των εταιρειών του στη χώρα


 (εδώ που τα λέμε, βοήθησαν και οι καταβολές Χριστοφια)
Ετοιμος να επενδύσει στην Κύπρο ο ρώσος ολιγάρχης Μιχαήλ Προχόροφ
 Ανάσα για την κυπριακή οικονομία θα δώσουν οι επενδύσεις που σκοπεύει να πραγματοποιήσει ο Ρώσος κροίσος κ. Μιχαήλ Πρόχoροφ, πρόεδρος μεταξύ άλλων και του ανερχόμενους κόμματος «ΔεξιάΥπόθεση».Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ιζβέστια» ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος απευθύνθηκε στα τέλη Ιουλίου στην Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή υπηρεσία της Ρωσίας, ζητώντας να του επιτραπεί να αναλάβει τον έλεγχο του μεριδίου 99,5% της ρωσικής «Ιντεργκέο», στην οποία ανήκουν μετοχές της εξορυκτικής μεταλλευτικής βιομηχανίας της Ρωσίας και ειδικότερα στο τμήμα εκείνο που απέκτησε ο κ. Πρόχoροφ μετά το «διαζύγιό» του από τον έτερο μεγαλοεπιχειρηματία κ. Βλαντιμίρ Ποτάνιν.
Κατά τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» η κυπριακή εταιρία «Intergeo» θα αποκτήσει τον έλεγχο έξι εταιριών εξόρυξης μεταλλεύματος και παραγωγής νικελίου. Για να ολοκληρωθεί όμως η διαδικασία θα απαιτηθεί έγκριση της κυβερνητικής επιτροπής, της οποία προεδρεύει ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.
Όπως αναφέρεται στη Λευκωσία είναι πολύ πιθανόν με τη μεταφορά ενεργητικού στην Κύπρου ο κ. Πρόχοροφ να θέλει να διευκολύνει την πώληση μεριδίου της εταιρίας του στο χρηματιστήριο του Τορόντο από τα γνωστότερα διεθνώς για εξορυκτικές βιομηχανίες.
Ο κ. Πρόχοροφ εξέφρασε προσφάτως την πρόθεσή του να αναλάβει ακόμα και την πρωθυπουργία της Ρωσίας στο πλευρό του νέου προέδρου που θα εκλεγεί τον Μάρτιο του 2012. Η κίνηση του αυτή έχει επικριθεί από την αντιπολίτευση ότι αποτελεί «πολιτικό σχέδιο του Κρεμνλίνου», καθώς ο ίδιος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Πούτιν. Δηλώνει πάντως έτοιμος να εργασθεί για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και για στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πριν από λίγες ημέρες εντυπωσίασε με την πρότασή του να δημιουργηθεί μηχανισμός ενοποίησης των οικονομιών Ρωσίας και ΕΕ, έτσι ώστε να υιοθετηθεί ως κοινό νόμισμα το ευρώ και να δημιουργηθεί η «Μεγάλη Ευρώπη», ως ένα από τα τρία διεθνή οικονομικά μέτρα που θα υπάρχουν παγκοσμίως, μαζί με τις ΗΠΑ_ Λατινική Αμερική και την Κίνα_ ευρύτερη Ασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου